Mažeikiuose nubausti gėlių pardavėjai

Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI) informuoja, jog, patikrinusi dvylika asmenų ir įmonių, prekiaujančių gėlėmis, daugelio jų veikloje nustatė mokestinius pažeidimus.

„Kontrolės rezultatai rodo, kad tokių pažeidimų, kaip Elektroninio kasos aparato naudojimo ar Buhalterinės apskaitos taisyklių nesilaikymas, nelegalus darbas arba netinkamai registruojama veikla, nustatoma nemažai“, – pastebi Telšių AVMI viršininko pavaduotojas Vaclovas Dikontas.

 

Kartu su policijos ir Darbo inspekcijos pareigūnais atlikdami patikrinimą vienoje iš Telšių didmeninės prekybos įmonių, mokesčių inspektoriai nustatė Buhalterinės apskaitos taisyklių pažeidimų: už parduotas prekes sąskaitos buvo išrašomos, tačiau įmonės buhalteriai mėnesiui pasibaigus neįnešdavo visų gautų pinigų į kasą. Už Buhalterinės apskaitos taisyklių nesilaikymą jam bus surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas.                 

 

Mažeikiuose nemažai pažeidimų nustatyta tarp prekiaujančiųjų gėlėmis turguje bei prekybos centruose. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad Mažeikių turgaus patalpose gėlėmis prekiaujanti bendrovė gryniesiems pinigams apskaityti nenaudojo kasos aparato, dar trys asmenys prekiavo pagamintomis puokštėmis iš dirbtinių gėlių neturėdami gamybos verslo liudijimo.

 

Patikrinę gėlių pardavėjus prekybos centruose, VMI specialistai nustatė, jog du gyventojai su verslo liudijimu prekiavo patalpose, nors tokiai veiklai vykdyti turėjo įregistruoti individualią veiklą arba įmonę. Verslo liudijimas suteikia teisę prekiauti prekyvietėse, verstis išnešiojamąja ir išvežiojamąja prekyba.           

 

Patikrinimo metu inspektoriai nustatė ir nelegalaus darbo atvejį – su verslo liudijimu dirbanti moteris samdė mažeikiškę, kuri prekiavo gėlėmis, kas mėnesį gaudama 500 litų atlygį.

 

{parasas}