Vyko Mažeikių rajono ir Latvijos Respublikos Jelgavos regiono policijos pareigūnų persekiojimo per sieną teoriniai ir praktiniai mokymai

Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, kartu su Latvijos valstybine policija, įgyvendinami projekto „Policijos bendradarbiavimo per sieną galimybių Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje stiprinimas“ priemones, 2011 m. lapkričio 2 – 4 dienomis organizavo persekiojimo per valstybės sieną mokymus Lietuvos ir Latvijos policijos pareigūnams. Mokymų teoriniai užsiėmimai (lapkričio 2 d.) vyko Mažeikiuose (Lietuvos pareigūnams) ir Jelgavoje (Latvijos pareigūnams), o praktiniai (lapkričio 3 ir 4 d. ) – Lietuvos ir Latvijos pasienio teritorijoje.

 

Mokymuose dalyvavo 16 policijos pareigūnų iš Lietuvos ir Latvijos (po 8 iš kiekvienos šalies). Mokymai skirti Operatyvaus valdymo padalinių pareigūnams ir pareigūnams, organizuojantiems policijos patrulių veiklą.

 

Siekiant patikrinti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato bei Latvijos Respublikos Jelgavos rajono policijos valdybos pareigūnų pasirengimą vykdyti persekiojimo per sieną operacijas bei išanalizuoti galimus trūkumus lapkričio 3 dieną buvo vykdomos bendros Mažeikių rajono policijos komisariato ir Jelgavos Policijos valdybos pratybos.

 

Persekiojimo per Latvijos – Lietuvos sieną pratybos prasidėjo 10.11 val., Mažeikių r. PK Operatyvaus valdymo poskyryje gavus pranešimą, kad Latvijos respublikoje, Jelgavos mieste buvo įvykdytas plėšimas, panaudojant peilį. Iš asmens buvo pavogtas telefonas ir piniginė. 8 ginkluoti Latvijos policijos pareigūnai įtariamąjį persekiojo trimis policijos ženklais pažymėtais automobiliais. Įtariamasis, automobiliu „Ford Focus“ iš Jelgavos važiavo link Žagarės.

 

10.16 val. įtariamasis ir policijos pareigūnai kirto Lietuvos sieną ties Žagarės m. ir važiavo link Naujosios Akmenės.

 

Mažeikių r. PK pareigūnai, vadovaudamiesi Policijos patrulių veiklos instrukcijos nuostatomis, Mažeikių rajone, prie Krakių kaimo, užblokavę kelią, sustabdė persekiojamą automobilį, sulaikė juo važiuojantį persekiojamą asmenį ir, pristatę į policijos komisariatą, operaciją baigė apie 11. 30 val.

 

Vakar, lapkričio 4 dieną, persekiojimo, pradėto Lietuvos Respublikos Mažeikių mieste ir tęsiamo Latvijos Respublikoje, perėmimo ir sulaikymo operacija prasidėjo 09. 35 val., gavus telefoninį pranešimą, kad Mažeikių mieste, Laižuvos gatvėje esančioje degalinėje „Kvistija“, panaudojant peilį, buvo įvykdytas plėšimas. Asmuo vidutinio sudėjimo, apsirengęs tamsiais rūbais, užsidėjęs kaukę, pasišalino automobiliu VW GOLF ir nuvažiavo link Laižuvos kaimo. 9.57 val. automobilis kirto Latvijos Respublikos sieną.

 

10.27 val. Latvijos Respublikos policijos pareigūnams pavyko sulaikyti persekiojamą automobilį, likus 50 km. iki Jelgavos miesto.

 

Pratybos praėjo sklandžiai, be didesnių trūkumų, pratybų tikslas bei operacijai keliami uždaviniai, įvykdyti. Pareigūnai turėjo galimybę pagerinti teorines, praktines žinias ir sustiprinti parengtį vykdant nusikaltėlių persekiojimą ir sulaikymą per Lietuvos ir Latvijos Respublikos sienas.

 

Mažeikių raj. PK informacija

 

{parasas}