Rytoj – prieš naująją Š.Vėliaus ekipą

Nors praėjusį savaitgalį „Mažeikiai“ iškovojo tik vieną pergalę, jį galėtume pavadinti geru. „Mažeikių“ klubas pagaliau „pradėjo žaisti krepšinį. Praėjusį penktadienį mažeikiškiai išvykoje paskutinėmis sekundėmis 83:85 nusileido „Pieno žvaigždėms“, o šeštadienį namuose nepaliko vilčių „Delikateso“ komandai.


Šį savaitgalį mažeikiškių laukia ne ką lengvesnės rungtynės. Jau rytoj (penktadienį, lapkričio 12 dieną), „Mažeikiai“ išvykoje susikaus su dar vienais lygos lyderiais ir naująja Šarūno Vėliaus ekipa – Pakruojo „Meresta“.

Pasipildė naujokais

Pakruojo „Meresta“ prieš artėjančias rungtynes su „Mažeikiais“ pasipildė būtent iš „Mažeikių“ atleistu Šarūnu Vėlium. 207 cm vidurio puolėjas pernai dar žaidęs Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) „Mažeikiuose“ stebuklų toli gražu nerodė – vidutiniškai 2 naudingumo balai.

Tuo tarpu „Mažeikių“ ekipa į Šarūno Vėliaus vietą pasikvietė puikiai krepšinio aistruoliams žinomą Vilių Gabšį, kuris jau spėjo sužaisti dvejas rungtynes, per kurias vidutiniškai pelno po 15 taškų ir atkovoja po 4,5 kamuolio.

Prieš lyderius sekėsi skirtingai

Praėjusį savaitgalį abi ekipos susitiko su vienais iš lygos lyderių „Pieno žvaigždžių“ krepšininkais. Penktadienį „Mažeikiai“ Pasvalyje paskutinėmis sekundėmis 2 taškų skirtumu pralaimėjo pasvaliečiams. Tuo tarpu „Meresta“ jau savo aikštelėje taip pat paskutinėmis sekundėmis 1 taško skirtumu įveikė „Pieno žvaigždžių“ klubą.

„Iššauti“ gali visi

Tiek Pakruojo komandoje, tiek Mažeikių, visi žaidėjai gali sužaisti geras rungtynes. „Mažeikių“ komandoje labiau išsiskiria amerikietis Bryanas Harrisonas, renkantis po 17,5 naudingumo balų, tuo tarpu „Merestoje“ labiau išsiskiriančių – nėra. Visgi naudingiausias Pakruojo komandos žaidėjas – Lukas Radavičius, kuris surenka po 12,5 taško ir atkovoja po 4 kamuolius.

Vienas lyderių – diskvalifikuotas

Pakruojo „Meresta“ artėjančioje dvikovoje negalės žaisti pajėgiausios sudėties. Rungtynėse su „Pieno žvaigždėmis“ už ginčus su teisėjais diskvalifikacine pražanga buvo nubaustas Simonas Slivka. Pastarasis šiemet renka po 11 taškų ir atkovoja po 3 kamuolius.

„Mažeikių“ ekipa turėtų žaisti pajėgiausios sudėties.

Varžovai gerai pažįstami

„Mažeikiai“ ir „Meresta“ vieni kitiems gerai pažįstami varžovai. Pastaruosius kelis sezonus komandos visada žaisdavo po kelias draugiškas varžybas prieš sezoną, o ir lygoje keliai suvesdavo dažnai. Pernai būtent šios komandos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) kovojo dėl bronzos medalių, kur „Mažeikiai“ rezultatu 3:1 patiesė pakruojiečius.

Nacionalinėje krepšinio lygoje komandos iš viso susitikusios buvo 10 kartų, iš kurių 6 kartus pergales šventė „Meresta“, 4 – „ Mažeikiai“.

Pakruojo „Merestos“ ir „Mažeikių“ dvikova Pasvalio „Atžalyno“ gimnazijos sporto salėje jau rytoj (penktadienį) 17:00 valandą.

 

 

{kk}