Tauragiškei apkarto pažintis su bausmę atlikusiu žudiku

Du kartus su buvusiu kaliniu susitikusi moteris gavo laiškų, kuriuose grasinama ją nužudyti, padegti namus. Kai policija sulaikė įtariamąjį, paaiškėjo, kad prieš dešimt metų jis nužudė savo žmoną. Apie šią istoriją antradienį rašo „Lietuvos rytas“.

Nemalonios istorijos, į kurią įsipainiojo 51 metų tauragiškė Rima J., pradžia – šių metų liepos mėnesį. Tada moteris nusipirko laikraštį su pažinčių skelbimais. Ji susidomėjo skelbimu, kuriame 55 metų vyriškis tvirtino ieškąs draugės rimtai pažinčiai ir siūlė kartu apsigyventi kaime, nuostabiame gamtos kampelyje.

Našlė tada neįtarė, kad Jurbarko rajono Jokūbaičių kaime gyvenantis Algirdas Puidokas – buvęs kalinys. Po dviejų susitikimų, vedama negeros nuojautos, moteris nusprendė nutraukti bendravimą.

Po antrojo pasimatymo A.Puidokas pareiškė, kad myli Rimą, ir prie jos namo atėjo su šampano buteliu. Tačiau moteris į namus vyriškio neįleido ir į jo telefono skambučius neatsiliepė. Prieš savaitę A.Puidokas vėl bandė pasikalbėti su Rima telefonu.

Kai moteris į skambučius nereagavo, vyriškis ją pradėjo atakuoti grasinamomis žinutėmis. Perskaičiusi jas Rima atsakė, kad ji nieko niekam neskolinga.

Buvusio kalinio persekiojama moteris praėjusią savaitę gavo tris laiškus. Viename jų buvo parašyta, kad A.Puidokas nužudė savo žmoną. Buvo įdėtas ir iš laikraščio iškirptas straipsnis apie šią žmogžudystę bei nužudytos moters nuotrauka.

Kituose laiškuose buvo sudėtos iškarpos iš laikraščių apie padegtus namus, kitus nusikaltimus, o parašyta, kad Rimos laukia toks pat likimas.

„Laiške ir žinutėse buvo rašoma, kad aš jo dar nepažįstu, kad jis mane greitai ras, kad esu jo rankose, kad kitų metų nesulauksiu, o ant mano kapo degs žvakutės“, – pasakojo moteris.

Apie grasinimą nužudyti ji pranešė Tauragės policijai. Netrukus A.Puidokas buvo sulaikytas.

2001 metais A.Puidokas buvo nuteistas už žmonos nužudymą. Moteris, kuriai A.Puidokas savadarbe yla subadė kaklą, smilkinį, krūtinę, po to pasmaugė, buvo rasta Jurbarke prie Nemuno. Teisme vyriškis aiškino nenorėjęs žudyti žmonos. Jis pyko, kad sutuoktinė mėgo išgerti, o kai kartą sugalvojo parduoti kilimą ir pasiėmusi jį išėjo iš namų, jam trūko kantrybė.

Už šį nusikaltimą vyras nelaisvės atėmimo įstaigoje praleido aštuonerius metus.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15MIN}