Dargana nesitrauks, tačiau vėjas rims

Pastarosiomis paromis orai Lietuvoje smarkiai subjuro. Aktyvus ciklonas į Lietuvą neša ne tik smarkų vėją, bet ir pirmąsias snaiges.

Savaitės pradžioje šalyje vyravo ramūs, bet šaltoki orai. Ketvirtadienį per pietų Skandinaviją į šiaurės rytus slenkantis ciklonas jau artėjo Lietuvos link. Prabėgusią naktį pakilo gūsingas vėjas, daugelyje rajonų iškrito šlapdribos ir sniego.

Šiandien krituliai tęsis. Rytą daugiausia snigs ar kris šlapdriba, vėliau ims lyti. Sutemus vėl gali pasirodyti šlapdribos. Pūs smarkus pietvakarių vėjas, gūsiuose siekiantis iki 25 m/sek. Smarkiausiai vėjas pūs pajūryje bei šiaurės vakarų Lietuvoje. Oro temperatūra dieną kils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Šeštadienį orai išliks darganoti ir vėjuoti. Naktį bei rytą pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai vėl sieks per 20 m/sek. Šią parą daugiausia lis, tačiau naktį dar galima šlapdriba ir plikledis. Oro temperatūra naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 5 laipsnių šilumos, dieną laukiama 5-10 laipsnių šilumos.

Sekmadienį slėgis ims kilti, negausiai palyti gali tik šiaurės vakarų rajonuose. Pūs smarkokas pietų vėjas. Naktį numatoma 0-5, dieną 5-10 laipsnių šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje orai taps ramesni ir vidutiniškai šilti. Oro temperatūra pirmoje savaitės pusėje dienomis bus tarp 5 ir 10 laipsnių šilumos, naktimis taip pat bus daugiau nei 0. Savaitės viduryje orai pradės vėsti.

 

Šaltinis: orai.lt

 

{parasas}