Griežta dieta gali apsaugoti nuo krūties vėžio

Didžiojoje Britanijoje net 46 tūkstančiui moterų kasmet yra diagnozuojamas krūties vėžys. 12 tūkstančių jų miršta nuo šios ligos.

Tačiau remiantis naujausiais mokslininkų tyrimais, laikantis griežtos daržovių, vaisių, pieno ir puodelio „Bovril“ mėsos ekstrakto dietos dvi dienas per savaitę, galima išvengti krūties vėžio.

Mokslininkai per tyrimą stebėjo 50 viršsvorį turinčių moterų, kurios buvo krūties vėžio rizikos grupėje. Tyrimas parodė, kad tos 30 – 45 metų amžiais moterys, kurios dvi dienas per savaitę savo gaunamų kalorijų kiekį sumažino iki 650 kalorijų per dieną, žymiai sumažino rziką susirgti vėžiu.


Gydytoja Michelle Harvie, kuri vadovavo tyrimui „Wythenshawe“ ligoninėjė Mančesteryje, sako: „Laikytis dietos dvi dienas per savaitę yra žymiai lengviau nei visą laiką. Juolab, kad tai žymiai paveikia kraujyje esančias ląsteles, ypač vėžines ir neleidžia joms maitintis. Tai tikrai gera krūties vėžio prevencija.“

 

 

Ši dieta susideda iš keturių daržovių porcijų, vienos porcijos vaisių, dviejų 0,5 litro bokalų vidutinio riebumo pieno ir puodelio karšto „Bovril“ mėsos ekstrakto. Taip pat puoduko dietinio gėrimo arba žalios arbatos.

 

Po šešių mėnesių mokslininkai pastebėjo, kad moterų kraujyje 40 procentų sumažėjo hormono leptino ir 25 procentais insulino.

 

Tai nėra naujiena, nes mokslininkai jau seniau nustatė, kad dieta ir svorio metimas yra geriausia krūties vėžio prevencija. Viršsvoris ir nutukimas yra trečdalio visų vėžinių susirgimų kaltininkas.

 

Kembridžo Universiteto, Biochemijos ir Medicinos fakulteto direktorius Stephenas O‘Rahilly‘s sako: „Didžiausias iššūkis yra tas, kad žmonėms labai sunku reguliuoti savo svorį. Net ir tie, kurie numeta daug svorio dietos pagalba, per pora metų grįžta prie ankstesnio savo svorio, kuris buvo iki dietos.“

 

{alfa2}