Į Palangą trumpam grįžo vasara

 

Tiek žmonių, kiek savaitgalį buvo J.Basanavičiaus gatvėje, būriuodavosi tik per patį atostogų karštymetį.

Vasariški orai vienus išviliojo į miškus grybauti, kiti su šeimomis traukė į pajūrį, į Palangoje vykstančią šventę „Palangos stalas 2010“.

Norintieji patekti į pagrindinę kurorto promenadą buvo priversti ilgokai sukti ratus centrinės miesto dalies gatvėmis. Automobilių statymas jose apmokestintas, bet J.Basanavičiaus gatvės prieigose rasti laisvą vietelę mašinai prilygo stebuklui.

Rudeniškiems orams pritaikytais drabužiais vilkintys poilsiautojai, vos įpusėję pasivaikščiojimą, pasigailėjo nepasirūpinę vasariškų apdarų. Saulė nešykštėjo spindulių abi savaitgalio dienas.

Centrinėje J.Basanavičiaus gatvėje rikiavosi, pasak šventės organizatorių, „tūkstantis stalų“, prie kurių palangiškiai kvietė paskanauti išradingai pagamintų patiekalų ir gėrimų, įsigyti žuvų. Galimybe pelnyti tautiečių simpatijas puolė naudotis ir politinių partijų atstovai. Jie kvietė prie savo stalų ne tik pavalgyti, bet ir atsigerti nemokamai.

Tačiau vaišės nebuvo šventės ašis. Poilsiautojai galėjo sulošti partiją šachmatais ar šaškėmis, pažaisti stalo tenisą, pasivažinėti traukinuku, pašokti su etnografinio ansamblio dalyviais, pasigėrėti fotografijų ir dailės kūrinių parodomis, pasigrožėti amerikietiškais automobiliais bei senoviniais motociklais.

Šiais metais pirmą kartą J.Basanavičiaus gatvėje veikė ir Palangos menų lauko galerija. Joje buvo pristatytas naujausias režisieriaus Arvydo Baryso filmas „Palanga 7 bangos“, rašytojo Rolando Rastausko esė rinktinė „Privati teritorija“, fotografo Ado Sendrausko fotoalbumas „Palanga. Dailės įžvalgos“. Savo naujausius kūrinius rodė ir garsūs bei pradedantys Palangos dailininkai, Šilko klubo nariai.

 

Tradicinė atvykėlių pasivaikščiojimo pabaiga – jūros tiltas. Jį Palangos valdžia jau šį rudenį ketina rekonstruoti. Tačiau kurorto simbolis vis dar atviras poilsiautojams, kol neišrinktas darbų rangovas.

 

{alfa2}