Lietuva – stipriausių planetos rinktinių ketverte!

Vėlų ketvirtadienio vakarą, likus vos pusvalandžiui iki vidurnakčio, aistringi krepšinio aistruoliai išėjo į gatves švęsti Lietuvos rinktinės pergalės prieš Argentinos komandą. Lietuva pirmą kartą istorijoje pateko į krepšinio pasaulio čempionato pusfinalį. Pagrindinėmis Mažeikių gatvėmis pravažiavo automobilių kolona su Lietuvos vėliavėlėmis ir įjungtais garsiniais signalais. Ties p/c „Putinas“ gausus būrys krepšinio sirgalių garsiai skandavo „Mes laimėjom!“ ir pravažiuojančias mašinas sveikino su pergale. Iki vidurnakčio mieste netilo triukšmas ir džiaugsmingi pergalės sveikinimai. 

 

Stiprų charakterį ir gražų žaidimą pademonstravę Lietuvos rinktinės vyrai, favorite laikytą Argentinos rinktinę, nugalėjo 19 taškų skirtumu ir šeštadienį susitiks su JAV komanda.

Pademonstravę greitą ir puikų žaidimą, lietuviai jau pirmajame kėlinyje neleido abejoti, kad pergalės jie trokšta lygiai taip pat, kaip ir jų varžovai. Pirmąjį kėlinį baigę 10 taškų persvara (28:18), palankiai besišypsančios Fortūnos mūsų krepšininkai jau nebepaleido. Įspūdingas tritaškių pataikymas lietuviams antrą kėlinį leido pabaigti net 20 taškų skirtumu – 50:30.

 

Niekas aikštelėje nesikeitė ir po didžiosios pertraukos. Varžovų ekipos lyderis L.Scola šiame mače niekaip nerado savo žaidimo, kurio labiausiai bijojo ne tik mūsų krepšininkai, bet ir sirgaliai, tačiau jau nuo rungtynių pradžios pirmavę lietuviai ir toliau didino savo pranašumą. Trečiąjį kėlinį jie baigė didžiausiu skirtumu – 85:52.

 

Tiesa, ketvirtajame kėlinyje argentiniečiai susikaupė ir skirtumą sumažino iki 19 taškų. Rungtynės baigėsi rezultatu – 104:85 ir Lietuva užtikrintai žengė istorinį žingsnį link medalių.

 

{parasas}