Miegas: patalynė turi būti ne tik graži, bet ir kokybiška

patalyne

Per parą būtina miegoti ne mažiau nei 7 valandas. Specialistai teigia, kad per daug laiko praleidžiame lovoje, kad miegotume bet kaip: miego kokybę lemia ne tik graži, tačiau patogi ir kokybiška patalynė. Kaip ją išsirinkti?

Niekada nesuklysite, jeigu rinksitės natūralius pluoštus. Patariama rinktis medvilnę, mat ji yra ypač švelni, tampri, nedirgina odos. Kokybiški medvilnės gaminiai lengvai skalbiami, neblunka jų spalva.

 

Kaip ilgai tarnaus patalynė priklauso nuo to, kaip ją prižiūrėsite. Skalbti patalynę rekomenduojama nebe 60, o 40 laipsnių temperatūros vandenyje, nenaudoti skalbimo minkštiklių, kadangi nuo jų  plonėja audinys, patalynė ima spindėti ir nublunka spalvos. Ekspertai tikina, kad patalynė ilgiau tarnaus, jeigu ją skalbsite išvertus į blogąją pusę, o išskalbus nelaikysite jos skalbimo mašinoje – iškart padžiaukite. Lyginti patalynę taip pat geriausia iš blogosios pusės.

 

Kaip išrinkti neerzinančią patalynės spalvą?  Ekspertai siūlo, kad ją būtina derinti prie  interjero, o audinio raštai turi tikti prie baldų. Neapsiriksite pasirinkę vienspalvę patalynę – ji tiks prie įvairaus interjero ir neblaškys jūsų dėmesio. Tamsių spalvų patalynė sukuria slogų įspūdį.

 

Psichologai įspėja, kad patalynę būtina rinktis pagal asmenybės bruožus. Jei esate neįnoringas ir ramus žmogus, jums labiausia tiks minimalistiniai, ramių atspalvių vienspalviai patalai. Jei mėgstate būti dėmesio centre ir esate draugiškas – puikiai tiks ryškių spalvų patalynė, o jeigu mėgstate patogumą  ir nemėgstate iššūkių, rinkitės smėlio, žemės ar jau tradicija tapusią baltą spalvas. Jei ieškote naujovių – tiks įprasta patalynė, siuvinėta šilko siūlais.

 

{diena2}