Laisvės gatvės rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti per artimiausias dvi savaites

Rugpjūčio 24 d., antradienį, Mažeikių rajono savivaldybėje vyko pasitarimas dėl Laisvės gatvės dalies viešųjų erdvių kompleksinio sutvarkymo, kuriame dalyvavo Savivaldybės tarybos nariai, Administracijos specialistai, Laisvės gatvės dalies viešųjų erdvių kompleksinio sutvarkymo darbus vykdysiančios UAB „Žemaitijos keliai“ atstovai, Laisvės gatvėje įsikūrusių įmonių vadovai, UAB „Mažeikių vandenys“, UAB „Mažeikių šilumos tinklai“, AB „VST“ telekomunikacijų bei kitų įmonių ir įstaigų specialistai.

 

Vietinio ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Darius Daugėla dar kartą pristatė Laisvės gatvės dalies nuo Vilniaus iki Viekšnių gatvės sutvarkymo projektą ir priminė, kad kompleksiškai bus sutvarkyta daugiau kaip vieno kilometro Laisvės gatvės atkarpa.

 

Bus atnaujinta važiuojamoji danga, įrengtos papildomos eismo juostos, naujai suprojektuotos automobilių stovėjimo prie važiuojamosios dalies vietos. Pėsčiųjų saugumui užtikrinti planuojama įrengti šviesoforus ties Vasario 16-osios, Viekšnių gatvėmis ir Merkelio Račkausko gimnazija, rekonstruoti šviesoforą Laisvės ir Laižuvos gatvių sankryžoje.

 

Pėsčiųjų perėjas ruošiamasi iškloti trinkelėmis, atsiras juostos dviratininkams. Taip pat bus rekonstruoti elektros tinklai ir apšvietimas, lietaus ir buitinių nuotekų, vandentiekio sistemos. Rekonstrukcijos projekte numatyta pašalinti kai kuriuos dabar augančius medžius bei pasodinti naujų, atnaujinti vejas, įrengti gėlių bei dviračių stovus, nemokamą viešąjį tualetą, pastatyti suoliukų.

 

UAB „Žemaitijos keliai“ generalinis direktorius Romanas Kančauskas susirinkusiesiems sakė, kad gatvės rekonstrukcijos darbus jo vadovaujama įmonė planuoja pradėti per artimiausias dvi savaites.

 

Susirinkimo dalyviai labiausiai domėjosi, ar rekonstrukcijos darbai nevėluos, ar vyks pagal grafiką, ar darbų atlikimo laikas bus derinamas su Laisvės gatvėje veikiančiomis įmonėmis ir įstaigomis. R. Kančiauskas patikino, kad yra sudarytas preliminarus darbų grafikas, kuris netrukus bus patikslintas.

 

Direktoriaus teigimu, nepatogumai rekonstrukcijos metu neišvengiami, tačiau pažadėjo stengtis, kad jų būtų kuo mažiau, o darbus organizuoti atsižvelgiant į Savivaldybės ir Laisvės gatvėje įsikūrusių įmonių, įstaigų pasiūlymus bei pageidavimus.

 

Pasitarime nutarta sudaryti Laisvės gatvės dalies viešųjų erdvių kompleksinio sutvarkymo koordinacinę grupę, kurioje dirbs Savivaldybės, verslo ir rekonstrukcijos darbus vykdysiančios bendrovės atstovai.

 

{mazeikiai}

{parasas}