Kada geriausia kirptis plaukus?

Artėjant Rugsėjo 1-jai, daugelis merginų skuba pasikeisti ar pasitvarkyti savo šukuosenų, todėl kirpyklos paskutinėmis rugpjūčio savaitėmis dažniausiai būna perpildytos. Dažna mergina ar moteris plaukus kerpasi spontaniškai, tačiau yra ir tokių, kurios plaukus kerpa tik pagal Mėnulio fazes ar dienas.

Portalas infoMažeikiai.lt pasidomėjo ar Mėnulio fazės ir dienos turi kokią nors įtaką plaukų kirpimui.

 

Dar mūsų senoliai žinojo, kad geriausia plaukus kirpti tuomet, kai yra jaunas mėnulis, tuomet plaukai auga tankesni ir stipresni, tačiau plaukų negalima kirpti per delčią. 

 

Mėnulio fazė – Jaunatis. Tai tinkamiausias metas plaukų galiukų pakirpimui; ploni plaukai, kerpami per jaunatį, taps storesni ir augs greičiau.

Mėnulio fazė – Priešpilnis. Tai puikus laikas dažyti, gydyti plaukus; dažai laikysis ilgiau, o spalva ne taip greitai išbluks.

Mėnulio fazė – Pilnatis. Tai palankus metas eksperimentuoti, keisti savo šukuoseną ar įvaizdį.

Mėnulio fazė – Delčia. Tai idealus metas depiliacijos procedūroms, nes tuo metu nukirpti plaukai sunkiau atauga; tad plaukų kirpti šiuo metu nerekomenduojama.

 

Štai tibetiečiai išskiria palankias ir nepalankias plaukų kirpimui (arba skutimui) Mėnulio dienas. Pasak rytų astrologijos, plaukų kirpimo diena gali ir palankiai paveikti žmogaus likimą (teigiamai paveikti ilgaamžiškumą, sėkmę, išvaizdą), ir pakreipti viską negatyvia linkme (pakenkti gyvybinėms jėgoms, prišaukti nelaimę).

 

1 mėnulio diena. Plaukų kirpimas gali sutrumpinti gyvenimą.

2 mėnulio diena. Plaukų kirpimas pritrauks pykčius ir sunkumus.

3 mėnulio diena. Plaukų kirpimas pakenks organizmui, gali prišaukti nuostolius.

4 mėnulio diena. Kirpimas suteiks diskomforto, prišauks liūdesį, artimųjų netekties baimę. Taip pat gali sukelti gerklės ir burnos ertmės ligas.

5 mėnulio diena. Plaukų kirpimas sustiprins nuosavybės pojūtį, galbūt tapsite šiek tiek turtingesnės.

6 mėnulio diena. Nerekomenduojama kirptis plaukų, nes tai gali prišaukti peršalimą, susilpnės uoslė, iš pradžių atrodysite kaip ligonis, o paskui galite ir iš tikrųjų susirgti.

7 mėnulio diena. Plaukų kirpimas prišauks pykčius ir sunkumus, galimi konfliktai su viršininku. Galbūt susipyksite ir su mylimuoju. Pagal Tibeto kalendorių tai – deginanti diena, kai plaukų kirpimas tikrai gali susilpninti tavo sveikatą.

8 mėnulio diena. Kirpimas pritrauks ilgaamžiškumą, puikią sveikatą, padarys jūsų gyvenimą įdomų aplinkiniams (tik ne iš karto, o per kelis mėnesius).

9 mėnulio diena. Plaukų kirpimas prišauks ligas.

10 mėnulio diena. Deginanti diena pagal Tibeto kalendorių, rekomenduojama nesikirpti plaukų, nes gali pritraukti ligas.

11 mėnulio diena. Kirpimas sustiprins jausmus, padidins protinį potencialą ir gebėjimą numatyti ateities įvykius.

12 mėnulio diena. Kirptis plaukų negalima – pritrauksite nelaimes, traumas, galbūt net jūsų gyvybei grės pavojus.

13 mėnulio diena. Patartina kirptis, nes plaukų kirpimas šią dieną pakvies sėkmę ir naudą, dovanos puikią išvaizdą.

14 mėnulio diena. Kirpimas pagerins veiklą, finansinę padėtį, suteiks nuosavybės jausmą, jūsų vadovai bus palankiai nusiteikę. Jei kirptis neketinate – bent jau rūpestingai išsišukuokite šiandien plaukus.

15 mėnulio diena. Geriau bus jei nesikirpsite plaukų, mat po šios procedūros galimi psichikos sutrikimai, galvos skausmai, kraujospūdžio pakilimas, baimės jausmas.

16 mėnulio diena. Geriau susilaikyti nuo kirpimo – tikėtinos nelaimės, klaidos. Būsite labiau linkusios į negatyvius įpročius, išaugs potraukis alkoholiui, o gebėjimas save kontroliuoti sumenks. Taip pat plaukų kirpimas šią dieną gali pritraukti neištikimybę, o po jos jūsų sveikata dar labiau pablogės.

17 mėnulio diena. Jei tądien kirpsitės plaukus, tada jūsų reikalams kažkas trukdys, galite susirgti. Didėja traumų tikimybė. Gali nukentėti jūsų psichika. Pagal Rytų tikėjimus, šią dieną kerpant plaukus pritraukiamos piktosios dvasios.

18 mėnulio diena. Plaukų kirpimas gali lemti nuosavybės praradimą, vagystę, didėja tikimybė, kad susirgs jūsų naminiai augintiniai (jie jaučia gresiančius pavojus ir jaudinasi). Pagal Tibeto tradicijas tai –  deginanti diena. Jei šią dieną kirpsitės plaukus, tai gali pakenkti jūsų sveikatai.

19 mėnulio diena. Verta apsilankyti pas kirpėją, šiandien nusikirpusios plaukus pasiilginsite gyvenimą.

20 mėnulio diena. Kirptis plaukų nerekomenduojama – galite nusivilti gyvenimu.

21 mėnulio diena. Kirptis plaukus pageidautina – prisiviliosite grožį ir gerovę.

22 mėnulio diena. Kirpimas pritrauks galimybę įsigyti nuosavybės, bet taip pat gresia priaugti keletą papildomų kilogramų.

23 mėnulio diena. Kirpimas suteiks veidui dailią spalvą, pagerins savijautą.

24 mėnulio diena. Labai bloga diena plaukų kirpimui. Gali sukelti ligas. Taigi, jei norite būti sveikos – nesikirpkite.

25 mėnulio diena. Plaukų kirpimas gali padidinti akispūdį, dėl ko suprastės regėjimas. Po kirpimo gali paaštrėti akių ligos, uždegimai, padidėja miežio iškilimo tikimybė.

26 ir 27 mėnulio dienos. Plaukų kirpimas pritrauks džiaugsmą ir laimę.

28 mėnulio diena. Po plaukų kirpimo pagerės įvaizdis, labiau patiksite aplinkiniams.

29 mėnulio diena. Kerpant plaukus bus nukirpta ir jūsų energija.

30 mėnulio diena. Nusikirpus plaukus diena gali būti grėsminga, gali persekioti nesėkmės ir priešai, taip pat padidėja avarijų tikimybė.

 

{parasas}