Stojantieji į aukštąsias mokyklas šįvakar sužinos rezultatus

Kaip skelbia internetinis portalas studentas.lt, šį vakarą bus skelbiami kvietimai studijuoti aukštosiose mokyklose antrojo priėmimo etapo dalyviams. Kaip ir pirmajame stojimo į universitetus ir kolegijas etape, informacija apie antrojo etapo rezultatus ketvirtadienį vakare bus pateikiama Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) interneto tinklalapyje, taip pat bendrajame priėmime dalyvaujančiuose universitetuose ir kolegijose.

 

Prašymus antrajame priėmimo etape pildė daugiau nei 18 700 studentų, iš kurių apie 3000 pretenduoja į valstybės finansuojamas studijų vietas. Šiemet abiturientai jau turėjo progą pasinervinti, kai skelbiant pirmojo stojimo etapo rezultatus bendrosios priėmimo komisijos informacinė sistema neveikė sklandžiai ir dalis abiturientų daugiau nei 10 valandų nežinojo, kur įstojo arba gavo klaidingą informaciją apie savo stojimų rezultatus.

 

LAMA BPO sulaukė daugybės abiturientų skundų, tad sistemos pajėgumai buvo padidinti ir tikimasi, kad nesklandumai nesikartos.

 

Pirmajame stojimo į aukštąsias mokyklas etape dalyvavo per 36,5 tūkst. abiturientų. Beveik 18 tūkst. iš jų pateko į valstybės finansuojamas vietas, dar per 15 tūkst. jaunuolių buvo pasiūlyta studijuoti universitetuose ir kolegijose, už studijas jie mokės patys. 

 

{parasas}