Kaip drėkinti odą?

Kondicionieriai ir saulė – didžiausi sveikos odos priešai, deja, su jais vasarą kovoti beprasmiška. Norėdamos turėti sveiką odą, privalome užtikrinti jos drėgmę. Kaip? Penki paprasti mūsų patarimai.

 * Užuot besirinkusi drėkinamuosius kremus, išbandyk natūralias priemones. Kremuose esantys konservantai, iš naftos išgaunami priedai – ne tik tavo grožio, bet ir sveikatos priešas. Rinkis pirmo spaudimo kokosų aliejų, kokosų ar taukmedžių sviestą.

    * Venk vandentiekio vandens. Šiame pilna chloro, fluorido ir kitų nepageidaujamų elementų. Prausdama veido odą naudok šaltą mineralinį ar ledo tirpsmo vandenį. Šis neerzina odos ir palaiko natūralią drėgmę.

    * Negyvos odos ląstelės turi būti pašalintos, kad sveikai gyvuotų naujosios. Kartą per savaitę naudok muilą, praturtintą avižiniais dribsniais. Šis nedirgindamas odos švelniai nuvalys visus nešvarumus.

    * Norėdama džiaugtis sveika oda, privalu pasirūpinti jos priežiūra ir „iš vidaus“. Praturtink kasdienį maisto racioną sveikais aliejais, žuvies produktais, kiaušiniais, ankštinėmis daržovėmis.

    * Įsigyk drėkintuvą. Šis pravers ne tik tavo odai, tačiau ir kvėpavimo takams: pamirši kosulį, užsikimšusią nosį. O oda efektyviai pasisavins drėgmę.

 

{alfa2}