Orai atvės neilgam

Lydimas liūčių ir perkūnijų į Lietuvą pagaliau atkeliavo vėsesnis oras. Tiesa, vėsa atgaivins neilgai, nes jau savaitės viduryje į Lietuvą vėl sugrįš kaitra. Smarkiausias lietus bei perkūnijos liovėsi jau naktį į pirmadienį. Pirmadienis išauš kur kas vėsesnis, netvankus. Pūs nestiprus šiaurės vakarų vėjas. Rytiniuose rajonuose dar truputį palis. Oras dieną sušils iki 22-27 laipsnių šilumos.

Antradienį lietaus tikimybė išliks nedidelė, pūs silpnas šiaurys. Oras naktį atvės iki 10-15, vietomis Žemaitijoje iki 8 laipsnių šilumos. Dieną laukiama 23-28 laipsnių šilumos.

Trečiadienį vėjas vėl pasisuks iš pietų, šalį pasieks drėgnesnė, bet netokia stabili oro masė. Vietomis susidarys trumpos liūtys su perkūnija. Oro temperatūra naktį bus 12-17, dieną laukiama 25-30 laipsnių karščio.

Ketvirtadienį slėgis truputį pakils, tačiau vietomis vis tiek gali trumpai su perkūnija palyti. Silpnas pietys toliau į Lietuvą gabens karštį. Oro temperatūra naktį bus 15-20, dieną laukiama 27-32 laipsnių karščio.

Penktadienį orai mažai keisis. Trumpos liūtys užklups daugiausia vakarinius šalies rajonus, pūs silpnas pietų, pietryčių vėjas. Oras naktį atvės iki 16-21, dieną laukiama 28-33 laipsnių kaitra.

 

Savaitgalyje orai toliau bus karšti ir tvankūs. Iš vakarų artės vėsesnis oras ir lietus. Šiuo metu panašu, kad vėsa šalį vėl pasieks sekmadienį, bet taip gali atsitikti ir diena anksčiau, ar vėliau. Prieš lietų ir perkūnijas oras vėl gali įkaisti iki 30-35 laipsnių karščio.

 

ŠALTINIS: orai.lt

{parasas}