Šią savaitę numatomi labai karšti orai

Jau savaitgalyje prasidėjusi itin karštų orų banga tęsis ir šią savaitę. Ilgalaikis, rekordiškas ir pavojingas karštis neatlėgs bent iki savaitgalio. Beveik neabejojama, kad vietomis bus pagerinti karščio rekordai.

Orai mažai atvės ir naktimis, savaitės viduryje padidėjus oro drėgnumui pasidarys tvanku. Lietus taip pat nežada atvėsinti. Trumpos liūtys su perkūnijomis pasirodys tik retkarčiais, dažniausiai tik naktimis ir daugiausia vakarinėje šalies dalyje.

 

Karštį į Lietuvą gabena aukšto slėgio sritis, besidriekianti nuo centrinės Europos iki pat Europinės Rusijos dalies. Savaitės viduryje šalį pasieks drėgnesnis oras iš pietvakarių, todėl vietomis nulis liūtys. Tačiau jos taip pat neatvėsins, tik pasidarys tvankiau. Tokia meteorologinė situacija išliks bent iki savaitgalio. Šiandien bus giedra ir karšta. Lietaus nenumatoma. Pūs nestiprus šiaurės rytų vėjas. Oras dieną įkais iki 28-33 laipsnių karščio.

 

Antradienį debesuotumas šiek tiek padidės, vakare pajūrį gali užklupti liūtis. Naktį oras atvės iki 16-21, dieną laukiama 27-32 laipsnių karščio. Vietomis gali būti ir 33-34 laipsniai karščio.

Trečiadienio naktį vietomis nulis trumpos liūtys, griaudės perkūnija. Dieną liūtys gali pasirodyti vietomis žemaitijoje. Oro temperatūra naktį kris tik iki 17-22, dieną kils iki 29-34 laipsnių karščio.

Ketvirtadienio naktį vėl kai kur trumpai su perkūnija palis, dieną lietaus gali sulaukti nebent vakarinių šalies rajonų gyventojai. Pūs silpnas pietų vėjas. Oras naktį atvės tik iki 18-23, dieną laukiama net 30-35 laipsnių karščio.

Penktadienį nedidelė lietaus tikimybė bus nebent naktį, dieną tvieks saulė, alins kaitra. Oro temperatūra naktį nukris tik iki 18-23, dieną vėl spigins beveik rekordiškas 30-35 laipsnių karštis.

 

Pagal šios dienos prognozes penktadienis bei šeštadienis nusimato kaip karčiausios šio savaitės dienos. Šeštadienio naktį oras atvės tik iki 20-25 laipsnių šilumos, dieną vėl laukiama 30-35 laipsnių karščio.

 

Pagal kai kuriuos skaičiavimus, atvėsimo turėtume sulaukti jau sekmadienį, pagal kitus karščiai dar gali užsitęsti. Bet kuriuo atveju, ši savaitė Lietuvoje nusimato kaip viena iš karščiausių per pastaruosius 20 metų.

 

ŠALTINIS: orai.lt

{parasas}