Rytoj Žemaitijoje ir AB "Mažeikių Nafta" lankysis LR Prezidentas

Rytoj, birželio 16 dieną, antradienį, Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus lankysis AB „Mažeikių nafta” ir dalyvaus vandenilio gamybos įrenginio atidarymo ceremonijoje. Gamykloje Prezidentas susitiks su įmonės vadovais ir darbuotojais, kalbėsis apie bendrovės veiklos reorganizavimą, apžiūrės, kaip veikia nauji modernūs naftos perdirbimo įrenginiai.

 

Pažintį su programa „Plungė – Lietuvos kultūros sostinė 2009” Prezidentas V. Adamkus pradės atvykęs į Žemaičių Kalvariją. Telšių vyskupas Jonas Boruta supažindins šalies vadovą su Žemaičių Kalvarijoje vykstančių atlaidų tradicijomis, vėliau šalies vadovas susitiks su dvasininkų bei bendruomenės atstovais.

Plungės Žemaičių dailės muziejuje Prezidentas susitiks su projekto „Plungė – Lietuvos kultūros sostinė 2009” organizatoriais, susipažins su muziejaus ekspozicijomis, pabendraus su vietos žiniasklaida.

Prie Plungės savivaldybės ligoninės valstybės vadovas dalyvaus koplytstulpio šventinimo ceremonijoje, skirtoje ligoninės 70-mečiui ir Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti. Lankydamasis Rietave, Prezidentas susipažins su ryškų pėdsaką krašto ir šalies istorijoje palikusia kunigaikščių Oginskių veikla bei jos tradicijas šiandieną puoselėjančiais kultūros ir švietimo įstaigų atstovais.Vakare Prezidentas grįš į Vilnių.

 

www.infomazeikiai.lt