Linksmasis „Terbakrauskio turgus“ vis dar laukia ir prekeivių, ir pirkėjų (Foto)

turgus

Šeštadienį, Naftininkų turgelyje, turėjo įvykti linksmas „Terbakrauskio turgaus“ atidarymas, tačiau pliaupiant lietui, nei pirkėjų, nei pardavėjų beveik nesulaukta. Lietaus ir niūraus oro nepabūgo tik dvi mažeikiškės, kurios nuo ankstyvo ryto atskubėjo į naująją turgavietę. Deja, prekiauti liko tik viena moteris.

Šiandien popiet, kai oras palankus tiek pardavėjui, tiek ir pirkėjui, „Terbakrauskio turgus“ vis dar apytuštis. Jame prekiavo tik keturios linksmos ir optimistiškai nusiteikusios prekeivės. Tiesa, dvi iš jų – mergaitės, kurios nusprendė savo rankų darbo dirbiniais, užsidirbti sau pinigėlių.

 

Kone šnekiausia ir linksmiausia buvo mažeikiškė Vera, kuri nepabūgusi lietaus šeštadienį, vienintelė liko naujoje turgavietėje. Pasak moters, „Terbakrauskio turgus“ vieną dieną sulauks tokio populiarumo, kokio ji ir tikisi, tuo labiau, kad ir sąlygos tam suteiktos tikrai išskirtinai palankios visiems prekeiviams. Norintys prekiauti šiame turguje, privalo susimokėti 1 lito simbolinį mokestį už dieną. 

 

Verai pasisekė, nes jai, kaip vienai iš pirmųjų prekybininkų, Mažeikių turgelio administracija įteikė trijų mėnesių nemokamą abonentą prekiauti „Terbakrauskio turguje“.

 

O štai Aldonai, kuri lietingą šeštadienio rytą pirmoji pasirodė turgavietėje, buvo įteiktas net pusės metų nemokamas abonentas. Jaunosioms prekybininkėms buvo įteikti vieno mėnesio abonentai, leidžiantys nemokamai prekiauti. 

 

Didelio susidomėjimo „Terbakrauskio turgumi“ dar nesijaučia, nors  analogiškas variantas „Bagažinių turgus“ didžiuosiuose šalies miestuose jau sulaukė tokio populiarumo, kokio iš ties norėtųsi ir Mažeikiuose. Nors kaip teigė šios dienos prekybininkės, netrukus linksmasis „Terbakrauskio turgus“ bus perpildytas ne tik naujais prekeiviais, bet ir pirkėjais.

 

{galerija}2010-06-22_turgus{/galerija}

 

{parasas}