Mažeikiškiai politikai lankėsi LR Seime

 Lapkričio 25 d., trečiadienį, Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Norkus, vicemeras Jonas Siminkevičius, Kaimo reikalų ir gamtos apsaugos komiteto pirmininkas Antanas Tenys, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Liudvika Daliuta Domarkienė, Tarybos narys Andriejus Virkutis, Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdyje, kuris buvo skirtas tik Mažeikių rajono problemoms spręsti. Posėdžio iniciatorius – Seimo narys Jonas Stanevičius.

 

Pasak mero pavaduotojo R. Norkaus, mažeikiškiai turėjo du pagrindinius susitikimo tikslus: aptarti kaimo mokyklų padėtį bei pasidalinti nerimu dėl Bugenių kiaulių komplekso. Pastarasis klausimas buvo išspręstas gana greitai – Seimo nariai patikino, kad Savivaldybės nebus nušalintos nuo sprendimo priėmimo, kai šis klausimas bus svarstomas Seimo Aplinkos apsaugos komitete.

 

„Pagrindinis mūsų vizito pretekstas buvo išsakyti susirūpinimą dėl kaimo mokyklų likimo. Dabartiniame kitų metų šalies biudžeto projekte užprogramuotas kai kurių kaimo vidurinių mokyklų liūdnas likimas, nes numatyta nebeperskirstyti mokinio krepšelio lėšų. Dėl šios priežasties kaimo mokyklos nebegalėtų išsilaikyti, jas reikėtų reorganizuoti ar uždaryti“, – sakė R. Norkus.

 

Mažeikiškiams taip pat rūpėjo pakeisti nuostatą, kad nuo kitų metų vidurinės mokyklos baigiamojoje klasėje būtų privalomos ne dvi klasės po 20 abiturientų, o užtektų vienos klasės, kurioje mokytųsi 15 moksleivių.

 

Posėdyje taip pat dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos vyr. patarėjas Alvydas Puodžiukas, kuris pritarė mažeikiškių išsakytoms mintims. Seimo nariai pažadėjo, kad kitąmet mokinio krepšelio lėšas bus leista perskirstyti.  

 

www.infomazeikiai.lt