Mažeikiškiai futbolininkai vėl patyrė pralaimėjimą

Šeštadienį, Panevėžyje sužaistos A lygos, XIV turo, rungtynės tarp turnyrinės lentelės vienos iš prizininkių Panevėžio FK „Ekrano“ ir 10-oje vietoje esančios Mažeikių FK „Mažeikių“ ekipų. Šiame susitikime šeimininkai įrodė esą stipresni už svečius, pelnydami net penkis įvarčius. Runtynėms teisėjavo teisėjas – S.Slyva (Kaunas), o jas
stebėjo 550 žiūrovų.

 

Nuo pat rungtynių pradžios „Ekrano“ futbolininkai stengėsi išsiveržti į priekį.  Pavojingomis atakomis jau 4-ą ir 5-ą minutę ekraniečiai kamuolį stengėsi pasiūsti į vartininko saugomus vartus. Vykus įnirtingai kovai, 6-ą minutę Mariui Birškiui parodyta geltona kortelė. Tokio ekraniečių spaudimo rezultatas pasirodė, kai 10-ą minutę po Dominyko Galkevičiaus perdavimo Vits Rimkus pelnė klastingą įvartį ir nuo rungtynių pradžios išsiveržė į priekį.

 

1:0. Nespėjus „Mažeikių“ vartininkui Maksimui apsiprasti po tokio išpuolio,  prie vartų krašto atsidūręs Deimantas Bička („Ekranas“) 14-ą minutę stipriai smūgiuoja į „Mažeikių“ vartus, tačiau kamuolį atmušė vartininkas nuo savęs, tuo pasinaudojo  Radavičius („Ekranas“) ir užbaigė ataką – 2:0.

 

18-ą minutę Garuckui parodyta geltona kortelė už varžovo pargriovimą. 23-ą minutę Antano Tautvydo smūgiuojamas kamuolys pralėkė šalia Černiausko („Ekranas“) vartų. Taip pat kėlinio pabaigoje išbėgęs prieš varžovų vartininką galėjo pelnyti įvartį, tačiau gudriai sužaidęs Černiauskas abu mažeikiškio spyrius atmušė, o ataka buvo netaikliai užbaigta nusiunčiant kamuolį virš vartų skersinio. Iki pertraukos rezultatas nepakito – 2:0.

 

Antrame kėlinyje, 59-ą rungtynių minutę, po tikslaus Pogreban („Ekranas“) perdavimo į vartininko baudos aikštelę, kur Egidijus Varnas pakišęs koją nukreipė kamuolį į vartus ir pelnė trečiajį „Ekrano“ įvartį šiame susitikime – 3:0. Po tokio, gan tvirto rezultato panevėžiečiai nesitraukė į gynybą, o toliau kūrė pavojingas atakas.

 

Taip pribrendo ir ketvirtasis įvartis, kurį 69-ą minutę tolimu smūgiu pelnė „Ekrano“ legionierius Vits Rimkus, 4-0.  Mažeikiečiai galėjo pasinaudoti puikia proga 80-ą minutę įmūštį 11m. baudinį, kurį teisėjas paskyrė už „Ekrano“ vartininko pražangą. Deja, Antanui Bulošui įmušti į Černiausko ginamus vartus nepavyko. Kamuolys sudrebino vartų skersinį ir atsimušė nuo vartų į aikštę.

 

Už Ekrano futbolininko Galkevičiaus pargriovimą 82-ą minutę, teisėjas skyrė baudos smūgį, kurį realizavo Radavičius („Ekranas“). Galutinis rungtynių rezultatas – 5:0 (2:0).

 

ŠALTINIS: Fkmazeikiai.lt

Straipsnį parengė – Tadas Krinickas.