Savaitgalį sinoptikai žada ir saulės, ir lietaus

Šį savaitgalį Lietuvoje orai bus permainingi – trumpai palis, tačiau debesims išsisklaidžius, pasirodys ir saulė, prognozuoja sinoptikai. Penktadienio orus lėmęs nedidelis gradiento slėgio laukas vakarinėje Lietuvos dalyje, pirmą dienos pusę atnešęs  lietaus debesis, likusią dienos dalį persikraustė į rytinę šalies pusę. Šeštadienio dieną lietaus zona trauksis į rytų Lietuvą. Vakaruose oras bus jau visai neblogas, o po pietų pasirodys saulė.

„Diena bus be vėjo, visai graži ir maloni. O rytiniuose rajonuose bent jau iki pietų, bet greičiausiai ir po pietų, tai ten tai šen trumpai nulis, net ir perkūnijos galimybė yra. Diena bus debesuotesnė, orai gerės tik vakare“, – prognozavo sinoptikė T. Kaunienė.

 

Oras šeštadienio dieną sušils iki 15–20 laipsnių šilumos. Sekmadienis vėl bus permainingas. Tiesa, šeštadienio vakarą pagerėję orai išsilaikys šiek tiek ilgiau.

 

„Naktis bus mažai debesuota, sausa, rami ir vėsi – temperatūra gali nukristi iki 2–7 laipsnių šilumos. Šalnų, tikėkimės, pavyks išvengti“, – kalbėjo sinoptikė.

 

Dienos pradžia ir rytas bus ramus, saulėtas ir sausas, o įdienojus vėl daugės debesų. Vakarop vakarinius ir pietvakarinius šalies rajonus pasieks nauja lietaus zona.

„Terminis laukas kol kas nesikeičia, tad šilumos sekmadienį gali būti panašiai kaip šeštadienį, 15-20 laipsnių“, – kalbėjo T. Kaunienė. Anot sinoptikės, jei savaitgalį tik palynos, tai kitą savaitę jau sulauksime gausesnio lietaus.

 

{diena }