Atsiskaityti už elektros energiją – paprasta ir patogu

Aukštos kokybės klientų aptarnavimas yra vienas svarbiausių akcinės bendrovės „VST“ tikslų. Bendrovė siekia užtikrinti, kad atsiskaityti už suvartotą elektros energiją klientai galėtų jiems patogiausiu būdu.

Už suvartotą elektros energiją, akcinės bendrovės „VST“ klientai gali atsiskaityti bankų ir pašto skyriuose, per bankų internetines svetaines, loterijos „Perlas“ terminaluose, kredito unijose, spaudos kioskuose, Klaipėdos, Šiaulių ir Kauno miesto „VST“ skyriuose.

Sutartyse su klienais numatyta, jog nurašyti elektros skaitiklių rodmenis reikia iki einamo mėnesio pabaigos, o sumokėti už praėjusį mėnesį suvartotą elektros energiją reikia iki sutartyje nurodytos dienos. Skaitiklio rodmenis būtina  nusirašyti gruodžio mėnesio pabaigoje, o sumokėti už gruodžio mėnesį suvartotą elektros energiją pagal senąjį tarifą reikia iki šių metų sausio 20 dienos.

Klientai už elektrą turi atsiskaityti pagal elektros skaitiklio rodmenis ne rečiau, kaip kartą per mėnesį.

Atsiskaitymo knygeles klientai gali pasikeisti „VST“ skyriuose. Visiškai užpildyta knygelė keičiama nemokamai.

Akcinės bendrovės „VST“ klientai – gyventojai – gali rinktis keletą atsiskaitymo už elektrą variantų. Labiausiai įprastas atsiskaitymo būdas yra mokėjimas bankų ir pašto skyriuose. Atsiskaityti už suvartotą elektros energiją galima: Swedbank, SNORO, DnB NORD, Ūkio, PAREX, Šiaulių, SAMPO ir Medicinos bankų skyriuose.

Kitas ypač patogus atsiskaitymo už sunaudotą elektros energiją būdas – mokėjimas internetu per bankų svetaines. Tai ekonomiškas, mažiausiai laiko sąnaudų užimantis atsiskaitymo būdas. Tokią paslaugą teikia devyni bankai. Dauguma jų už transakciją mokesčio neima arba mokestis yra mažesnis už įprastu būdu priimamų įmokų.

Atsiskaityti už suvartotą elektros energiją galima akcinės bendrovės „VST“ Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestų skyriuose, kur už atsiskaitymą mokestis neimamas.

Akcinės bendrovės „VST“ klientai už elektrą taip pat gali sumokėti loterijos „Perlas“ terminaluose, spaudos kioskuose, kreditų unijose. Pastarosiose įmokos priimamos tik iš kredito unijos narių.

Atsiskaitymo mokesčiai iš klientų imami už įmokų surinkimą ir yra nustatomi paties įmokų surinkėjo, kuris turi teisę juos keisti.

Nacionalinės elektros energetikos bendrovės LEO LT antrinė bendrovė „VST“ tiekia ir skirsto elektros energiją Vakarų Lietuvos teritorijoje. Bendrovė  aptarnauja beveik 700 tūkstančių klientų. LEO LT valdo 97,9 proc. „VST“ akcijų.