Mažeikiškiai vaikai triukšmingai atšvęs Tarptautinę vaikų gynimo dieną

Artėjant birželio 1-jai, Tarptautinei vaikų gynimo dienai, Mažeikiuose yra organizuojama šventė vaikams. Paskutinę gegužės dieną, kai dvyliktokai laikys pirmąjį egzaminą, senamiestyje šurmuliuos ir džiūgaus didžiulis vaikų būrys. Šventės organizatoriai tikisi sulaukti ne mažiau kaip 2 tūkst. dalyvių: vaikų, mokytojų, auklėtojų ir tėvelių.

Tarptautinė vaikų gynimo dienos šventė prasidės apie puse dešimtos ryto, prie Švietimo skyriaus pastato (Stoties 18). Čia vaikus pasitiks ir į šventę palydės pats Mažeikių rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas A. Stonkus. 

 

Iškilminga eisena vaikai patrauks Vasario 16 gatve, link Burbos gatvė kol pasieks šventės tikslą – Senamiesčio parką ir stadioną, nes būtent čia ir vyks visos vaikams skirtos pramogos. 

 

„Vaikai galės varžytis ir dviračių varžybose, tik dviračius jau reikia turėti savo. Svarbu, kad tėveliais prieš išleisdami savo atžalas į šią šventę, būtinai patikrintų, kad dviračiai būtų tvarkingi. Taip pat tėveliai neturėtų nerimauti, kad jų vaikų dviračiai tądien kažkur gali dingti. Taip nebus, nes dviračius, specialiose saugojimo teritorijose, saugos jaunieji šauliai.“ – pažadėjo Eduardas Vaičiulis, vienas iš organizatorių.

 

Šventės metu vaikams bus pasiūlyta įvairių sportinių varžybų, piešimo ant asfalto konkursas, šachmatų turnyras, netradicinių estafečių ir dar visko daug daug, ko organizatoriai nenorėjo atskleisti. Tačiau vieną iš didesnių staigmenų, kurios laukia į šventę atėjusių vaikų, organizatoriai vis dėlto atskleidė.

 

Prie šios gražios šventės prisidės ir daug triukšmo sukels auto-moto klubo „Juodvarniai“ baikeriai, kurie sutiko saugiai pavėžinti vaikus savo plieniniais žirgais.

 

„Tai yra vaikų šventė, todėl jokių rėmų čia nebus. Iš tiesų tai bus daug chaoso, triukšmo, juoko ir pramogų“, – žadėjo šventės organizatoriai.  „Reikia tik gero ir saulėto oro bei šiltos dienos“, – su viltimi kalbėjo organizatoriai.

Taip pat vaikai šventėje bus vaišinami Ingam-Vegos ledais bei kareiviška koše.

 

Taigi, visi vaikai, maži ir dideli, gegužės 31 d., 10 val. yra kviečiami į Senamiesčio stadioną linksmai ir įdomiai atšvęsti Tarptautinę vaikų gynimo dieną. O visi norintys dalyvauti šventinėje eisenoje, jau apie puse dešimtos ryto, turėtų lūkuriuoti ir buriuotis šalia Švietimo skyriaus pastato (Stoties g. 18), esančioje aikštelėje.  

 

{parasas}