Minia vėl neleido D.Kedžio dukrai susitikti su mama

Praėjusio pirmadienio scenarijus pasikartojo ir šįryt. Prie Venckų ir Kedžių namų susirinkę žmonės antrą kartą neleido D.Kedžio tėvams anūkės nuvežti į planuotą susitikimą su motina Laimute Stankūnaite. Apie 8.30 val. D.Kedžio seneliai buvo linkę vežti anūkę į susitikimą, tačiau užstojusi išvažiavimą minia garsiai paklausė mergaitės, ar ši nori į pasimatymą su mama.

D.Kedžio dukra atsakė nenorinti, tuomet protestuojantieji  paragino senelius per prievartą mergaitės niekur nevežti, nes taip esą pažeidžiami jos interesai.

 

Taigi seneliai su anūke vėl grįžo namo. Žmonės Garliavoje budi jau daugiau nei savaitę, nors po Panevėžio teismo sprendimo sustabdyti Kėdainių teismo sprendimą mergaitę perduoti mamai, žmonių Garliavoje mažiau, tačiau jų dar yra.

 

Pirmadienio rytą pasikalbėti su mirusio D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra vėl atvyko Kauno ir rajono Vaiko teisių apsaugos specialistai.

 

Teismo sprendimu mergaitė su mama turi matytis pirmadieniais ir ketvirtadieniais po dvi valandas. Tačiau mergaitė savo motinos nematė jau daugiau kaip savaitę.

 

Praėjusį pirmadienį jos išvežti neleido prie namų susirinkę protestuotojai, ketvirtadienį, N.Venckienei sergant, patys seneliai nusprendė mergaitės į susitikimą su motina nevežti. To jiems padaryti nebūtų leidę ir susirinkę žmonės, kurių tą dieną buvo apie 1000.

 

{diena2}