Sijonas ir gražios kojos — stipriausias moters ginklas

Vis labiau vasarėjantys orai, merginas ir moteris verčia segėti sijonus. Ir kuo sijonas trumpesnis, tuo moterys jaučiasi geriau ir žaviau. Juk kiekvienam vyrui patinka gražios moters kojos, be to, tai lyg ginklas kovoje dėl vyro širdies. Gražios kojos — tai likimo dovana, tėčio ir mamos genų balansas. Tačiau ką daryti, jei kojos nespinduliuoja grožiu? Pateikiame kelis patarimus, kaip patobulinti ne visai dailias kojas:

 

Pirma. Jei kojos gražios — tai gamtos dovana: tačiau lengva, skriejanti, gracinga eisena — darbo vaisius. Visų pirma, reikia išmokti dailiai vaikščioti, nes net ir gražios kojos neišgelbės, jei Jūs jomis neskriesite, o nevalingai sliūkinsite, bateliais rausdamos žemę.

 

Svarbiausia gražios moteriškos eisenos taisyklė — žengiant kiekvieną žingsnį tinkamai lenkti kojas per kelius, kojų pėdos nereikia plačiai statyti — žingsnio plotis tarp pėdų einant, neturi būti didesnis už merginos pečių plotį.

 

Antra. Savo kojas prižiūrėkite kiekvieną dieną! Vakare — vonelė su jūros druska, o jei neturite jėgų — po dušo kojas patepkite specialiu kremu, nakčiai pamasažuokite minkštinamuoju kremu. Kartą per savaitę kojų pėdas šveiskite su pemza, po to, nuplovus, pamasažuokite kremu.

 

Jeigu kojos prakaituoja — kiekvieną rytą papurkškite kojas kojų skysčiu, kuris stabdytų prakaitavimą visą dieną arba pabarstykite talku. Jei lankotės sporto klube, pasikonsultuokite kokią programą pasirinkti kojų raumenims stiprinti.

 

Depiliacija. Sutikite, – plaukuotos kojos atrodo labai negražiai. Nepamirškite, kad pedikiūras taip pat  yra būtinas. Jei norite patikti vyrui, nagus lakuokite kuo natūralesne spalva, o jei norite būti madinga — rinkitės ryškias spalvas.

 

Trečia. Jūsų  batų kulniukai. Avalynė moterį daro gražia, bet nepamirškite, jog bateliai su aukštais kulniukais kenkia kojų sveikatai. Todėl rekomenduojama avėti patogią avalynę, nes tokiu būdu išsaugosite gražias bei sveikas kojas, o aukštakulnius avėkite tik ypatingais atvejais.

 

Nuospaudos, kojų pirštų iškrypimai, pūslelės, artritas, geliantis skausmas — tai tik kelios problemos, sukeltos aukštakulnių batelių, kurie siekia daugiau nei 10 centimetrų. Aukštakulniai bateliai yra akivaizdi iliustracija to, kokiems išbandymams pasiryžusi moteris, siekdama grožio.

 

Štai, smailiakulnė avalynė atrodo ypač seksualiai. Aukštas kulniukas ilgina kojų linijas ir padaro jas ypač dailiomis. Tačiau teisingai pasirinkta avalynė daro stebuklus — radikaliai pakeičia pasaulėjautą ir pakelia savą vertę.

Keletas patarimų:

Smailianosius batelius avėkite tik ypatingais atvejais. Avint tokius batelius, spaudžiami kojų pirštai, o tai padidina raumenų krūvį, ypač, jei tokią avalynę dėvime ilgą laiką.

 

Kiekvieną dieną avėkite vis skirtingą avalynę: šiandien — žemu kulnu, rytoj — aukštesniu. Patartinas kulniuko aukštis, kurį galima avėti kiekvieną dieną yra 4 centimetrai.

 

Pabandykite avalynę su raišteliais ant kelties — tai neleis pėdai nuslysti, panašiai kaip saugos diržo principas automobilyje.

 

Ir ketvirta. Kaip paslėpti kai kuriuos kojų trūkumus?

Jeigu Jūsų kojos O tipo, nepatartina dėvėti aptemptų kelnių ir tiesių sijonų iki kelių. Tinkamiausias variantas Jums ir visoms, kas nori truputį pridengti kojas — į apačią platėjantis sijonas. Pasistenkite pačios objektyviai įvertinti save ar gerai atrodote su mini sijonėliu.

 

Tik nestovėkite prieš veidrodį alavinio kareivėlio pozoje: atsistokite laisvai, pavaikščiokite pirmyn ir atgal. Jeigu Jūs, matydamos save veidrodyje, kaip pašalinį žmogų, nepastebite trūkumų — drąsiai dėvėkite mini sijonėlį.
Jeigu Jūs nepatenkinta savo kojomis — neavėkite tokios avalynės, kuri „krinta į akis”, taip jausitės psichologiškai patogiau.

 

Vasarai patartina rinktis batelius, kurie būtų neryškios spalvos, nedidelės apimties ir atrodytų, tarsi, susilieja su kojomis. Tą patį galima pasakyti ir apie sijonus — dėvėkite neįmantraus kirpimo sijonėlius, kuklių spalvų, taip atkreipdamos dėmesį į savo veidą, bet ne į kojas.

 

Jei Jūsų kojos labai storos, arba labai plonos, visų pirma, Jums reikia vengti nepatogių avalynės kontrastų. Jūs žinote, kad tamsių spalvų daiktai atrodo optiškai mažesni, nei šviesių spalvų. Taigi, jei Jūsų kojos masyvios — avėkite šviesią avalynę su stambiomis detalėmis, storu kulnu, su platforma.

 

Atvirkščiai, jei kojos plonos — avėkite mažų dydžių avalynę, smailais kulnais, su miniatiūrinėmis detalėmis. Sijono apačia taip pat neturi būti kontrastiška — jei Jūsų kojos plonos — nedevėkite „saulės kliošo” tipo sijonėlių.

 

ŠALTINIS: eli.lt

{parasas}