Sekmadienio receptas
Keptas viščiukas su čiobreliais ir citrina
Jums reikės (4-6 porcijos):
1.5 kg šviežio viščiuko;
1 citrinos;
pundelio čiobrelio;
0.5 česnako galvutės;
pundelio rosmarino;
jūros druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
alyvuogių aliejaus;
bulvių (pagal poreikius);
Paruošimas:
Viščiuką gerai nuplauti, nusausinti ir įtrinti jūros druska ir maltais juodaisiais pipirais. Geriausiai tai padaryti iš vakaro, tuomet skonis bus intensyvesnis. Kai jau pasiruošėte kepti, nuskusti bulves ir supjaustyti golfo kamuoliuko dydžio gabaliukais.
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti bulves, citriną (visą, neluptą ir su žievele) ir česnako skilteles (neluptas). Virti lygiai 12 min. ir išjungus nusunkti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Viščiuką įtrinti alyvuogių aliejumi ir dėti į skardą. Iš puodo, kur virė bulvės, išimti citriną ir atsargiai subadyti šakute. Dėti į viščiuko vidų kartu su česnako skiltelėmis (kurios virė su bulvėmis) ir čiobrelio šakelėmis. Viščiuką kepti 45 min. Tuomet išimti iš orkaitės, atsargiai išimti iš skardos.
Į skardą sudėti apvirtas bulves ir apvolioti riebaluose, kuriuos išskyrė kepamas viščiukas. Bulves apibarstyti šviežiais rozmarino lapeliais, o į vidurį atgal įdėti viščiuką ir kepti dar 45 min.
SKANAUS!
{parasas}