Mažeikiškiai moksleiviai drąsiai laikė pirmą kartą organizuotą Europos egzaminą

Gegužės 7 d., penktadienį, daugiau nei 200 Mažeikių rajono moksleivių laikė Europos egzaminą. Laikydami šį egzaminą šalies mokiniai paminėjo Europos dieną. Kaip informavo Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Violenita Juškevičiūtė, Europos egzaminas vyko Židikų Marijos Pečkauskaitės, Sodų, Tirkšlių ir Kalnėnų vidurinėse mokyklose, Merkelio Račkausko ir Gabijos gimnazijose, Ruzgų pagrindinėje mokykloje.

Idėją taip paminėti Europos dieną Lietuvos mokyklose pateikė visuomeninis projektas „Drąsinkime ateitį“ ir Europos komisijos atstovybė Lietuvoje.

Pirmą kartą Lietuvos mokyklose rengto Europos egzamino globėja, Europos parlamento narė Radvilė Morkūnaitė įsitikinusi, jog ši iniciatyva paskatino ne tik mokytojus, mokinius, bet ir jų artimuosius labiau pažinti Europos šalių šeimą, jos institucijas, o tuo pačiu – taps rimta paskata jauniems žmonėms atrasti iki šiol nepastebėtų galimybių pažinti skirtingų ES narių kultūrą, studijuoti, keliauti, kurti ir plėtoti iniciatyvas su bendraminčiais visoje Europoje.

 

Pagrindinis Europos egzamino organizatorių tikslas – patraukliomis, priimtinomis formomis skatinti jaunus žmones domėtis Europos sąjunga, jos institucijomis, suteikti progą ir sąlygas jaunimui savarankiškai gilinti jau turimas žinias ir kasmet, gegužę, jas parodyti sprendžiant organizatorių parengtas užduotis.

 

Vyresnių klasių moksleiviai sprendė testo, jaunesnieji – specialiai parengtos viktorinos užduotis. 50 geriausiai visoje šalyje Europos egzaminą išlaikiusių mokinių bus pakviesti į Europos Komisijos atstovybę Lietuvoje, kur gegužės 14 d. įvyks finalinis turas.

 

{mazeikiai}

{parasas}