„Mažeikiai“ paskutinę minutę išplėšė tašką prieš „Bangą“

Šiaulių miesto savivaldybės stadione sekmadienį aštuntojo A lygos turo rungtynėse susitiko „Mažeikiai“ ir Gargždų „Bangos“ futbolininkai. Dar 80-ąją minutę „Bangos“ ekipa pirmavo komfortabiliu rezultatu 2:0, tačiau pranašumo išsaugoti nesugebėjo. Per devynias paskutines dvikovos minutes „Mažeikiai“ pelnė du įvarčius, atstatė pusiausvyrą ir džiaugėsi iškovotu tašku – 2:2.

„Bangos“ futbolininkai nuo pat pirmųjų minučių privertė varžovus gintis. Jei penktąją minutę po Gyčio Gailiaus perdavimo Andrius Lipskis smūgiavo visai greta virpsto, tai po aštuonių minučių rezultatas vis tik tapo 1:0. G.Gailius atradęs laisvą plotą iš 16 metrų galingų smūgiu pasiuntė kamuolį į „Mažeikių“ vartus (1:0).
Prabėgo tik kiek daugiau nei dešimt minučių ir „Banga“ sugebėjo įtvirtinti savo pranašumą. Mindaugas Grigutis sužaidė nesėkmingai savo baudos aikštelėje ir nukreipė kamuolį į savo ekipos vartų tinklą (2:0).

 

Atsidūrę besivejančių vaidmenyje „Mažeikiai“ nepasimetė ir vis dažniau grasino varžovų vartams. Kelis kartus „Bangą“ išgelbėjo vartininkas Igoris Spiridonovas, kelis kartus mažeikiškiams pritrūko tikslumo. Nors einant į pertrauką Gargždų klubas pirmavo rezultatu 2:0, antrasis kėlinys žadėjo intrigą. 53-ąją minutę „Mažeikių“ kapitonas Antanas Bulošas liko per plauką nuo įvarčio. Po pavojingo jo smūgio savo reakciją buvo priverstas pademonstruoti I.Spiridonovas. Po akimirkos „Mažeikiai“ turėjo dar vieną progą, tačiau savo vartus ir toliau patikimai saugojo „Bangos“ vartų sargas.

 

68-ąją minutę daug žadančiu išpuoliu atsakė jau „Banga“. A.Staponka buvo labai arti tikslo, tačiau po jo smūgio kamuolys praskriejo visai greta virpsto. Kuo labiau artėjo rungtynių pabaiga, tuo nervingiau į kiekvieną situaciją reagavo futbolininkai. Viename epizodų šeimininkams netgi pavyko pelnyti įvartį, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

 

Susirinkę aistruoliai pirmąjį „Mažeikių“ įvartį išvydo 81-ąją minutę. N.Labžentis gavęs progą ja pasinaudojo ir atgaivino intrigą (1:2). Susidarė įspūdis, jog „Bangos“ žaidėjai nebuvo pasiruošę tokiam įvykių posūkiui ir toliau kur kas didesnį dėmesį skyrė gynybai. Už tai juos 90-ąją minutę nubaudė A.Bulošas, kuris tiksliai smūgiavo baudos aikštelėje gavęs tolimą perdavimą. Per pridėtą laiką rezultatas nepakito ir „Mažeikiai“ galėjo džiaugtis antruoju tašku A lygoje, kol tuo tarpu „Bangos“ žaidėjams teko aikštę palikti nuleistomis galvomis – 2:2.

 

Rungtynių statistika:

Mažeikiai (Mažeikiai) – Banga (Gargždai) 2:2 (0:2)

Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 250 žiūrovų

Įvarčiai: 82 min. N.Labžentis, 90 min. A.Bulošas (“Mažeikiai”); 13 min. G.Gailius, 30 min. M.Grigutis (“Mažeikiai” į savo vartus ) (“Banga”)

Įspėjimai: 38 min. D.Gordej (“Banga”)

 

„Mažeikiai“: P.Kaktavičius, R.Gladilins, G. Juodeikis, A.Oriol, M.Grigutis, A.Bulošas, N.Labžentis, M.Birškys, M.Šluta, A.Tautvydas, E.Šiaulys.

„Banga”: I.Spiridonov, D.Sordej, K.Urbaitis, A.Ivanauskas, R.Grudys, A.Lipskis, G.Juška, A.Gedgaudas, D.Padaigis, A.Staponka, G.Gailius.

 

{futbolas2}