Grojamiausias 2009 metų Lietuvos atlikėjas – Vilius Tarasovas

Šiandien, balandžio 26 – ąją, švenčiama Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena. Šia proga atlikėjams ir muzikos įrašų gamintojams atstovaujanti Lietuvos gretutinių teisių asociacija (AGATA) skelbia grojamiausius praėjusių metų Lietuvos atlikėjus. Vadovaudamasi radijo stočių pateikta informacija asociacija AGATA skelbia, jog grojamiausias 2009 metų Lietuvos atlikėjas buvo Vilius Tarasovas.

Atlikėjas dar 2007 m. buvo užėmęs antrąją vietą po Andriaus Mamontovo. V. Tarasovas teigė, kad ši nominacija jam, kaip atlikėjui, yra didžiausias įvertinimas ir nuoširdžiai padėkojo savo atliekamų dainų ir muzikos autoriui Mindaugui Lapinskiui, kuris, atlikėjo nuomone, daug prisidėjo prie tokio pasisekimo.

 

Į grojamiausiųjų atlikėjų penketuką taip pat pateko ir Violeta Tarasovienė. 

Asociacija AGATA taip pat skelbia, jog grojamiausia 2009 metų Lietuvos muzikos grupė buvo ,,Biplan“, dažniausiai radijo eteryje skambėjo Sasha Son(g) atliekama daina ,,Pasiklydęs žmogus“, o populiariausiu instrumentalistu buvo Alexander Ten. Grojamiausi praėjusiais metais buvo UAB ,,Naktinis Angaras” išleisti muzikos įrašai.

 

{vtv2}