Šiandien palaidotas D.Kedys

Tūkstančiai į paskutinę kelionę palydinčių žmonių, gėlių jūra, žvakių gausa. Dviejų žmonių nužudymų įtartas, kitus asmenis pedofilija kaltinęs, šiukšlių rinkimo akcijos metu negyvas rastas, Drąsius Kedys laidojamas kaip tautos didvyris.

„Tu buvai mūsų didvyris“, – sakė vienas iš kalbėjusiųjų prie kauniečio kapo. D.Kedys amžinojo poilsio atgulė šalia gimtųjų namų, netoli Garliavos esančiose Jonučių miestelio kapinėse.

 

 Kaunietį Drąsių Kedį į paskutinę kelionę susirinko palydėti apie 3 tūkst. žmonių. Dar prieš vidurdienį gausi automobilių kolona su prie antenų pririštais juodais arba violetiniais kaspinais nuo Aleksoto tilto judėjo Garliavos link. Žmonės buvo raginami rinktis prie Kauno pilies ir važiuoti į D. Kedžio laidotuves, net viename socialiniame interneto tinklapyje.

 

Kaip praneša lrytas.lt, į kapo duobę bandė šokti viena, kaip įtariama, psichiškai nesveika moteris. Ji šaukėsi kunigo pagalbos, bet moterį sutramdė keletas vyrų, o leidžiant karstą į duobę žmonės metė į ją gėles – netrukus kapo duobė paskendo gėlių jūroje.

 

Atsisveikinti su paslaptingai mirusiu D.Kedžiu susirinko įvairaus amžiaus žmonių, tarp kurių – nemažai jaunų šeimų su mažais vaikais. Laidotuvėse dalyvavo ir mažametė velionio dukra, kurią saugojo apsaugininkai , ir kurios seksualiniu išnaudojimu tėvas kaltino kelis asmenis.

D. Kedžiaus laidotuvėse dalyvavo tiek daug žmonių, kad kai kurie jų atsisveikinimo procesiją stebėjo ant šalia esančių garažų masyvo stogų, jaunesni įsitaisė medžiuose. Į laidotuves suvažiavo daug automobilių, žmonės juos apjuosė juodos ir violetinės spalvos kaspinėliais. Kai kurie ant automobilių užsidėjo net Lietuvos valstybinę vėliavą su juodu kaspinu.

 

Visi norintys išreikšti paskutinę pagarbą velioniui D.Kedžiui, šiandien galėjo ir Mažeikių turguje, kur buvo deginamos žvakutės mirusiajam atminti.

 

www.atn.lt 

{parasas}