Šią savaitę nubausti 14 nedrausmingų šunų savininkų (Papildyta)

Balandžio 19-23 dienomis Mažeikių rajono savivaldybės administracija ir policijos komisariatas vykdys prevencines priemones, kurių metu bus perspėjami, informuojami bei drausminami šunų savininkai, pažeidžiantys LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 110 straipsnį .

Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai, Savivaldybės administracijos ir UAB „Kometa“ darbuotojai ne tik darbo valandomis, bet ir anksti ryte bei vakarais lankysis miesto parkuose, skveruose, daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose, mokyklų bei vaikų lopšelių-darželių teritorijose. Ypatingas dėmesys bus skiriamas gyventojams, kurie vedžioja šunis be pavadėlių ir antsnukių bei nesurenka šunų ekskrementų.

Primename, kad gyventojai, nesilaikantys Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių yra įspėjami arba baudžiami administracine tvarka (įspėjimas arba bauda iki dviejų šimtų litų).

Kaip informavo Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius, balandžio-gegužės mėnesiais Mažeikiuose bus pastatyta 20 specialių šiukšliadėžių, į kurias šunų savininkai galės išmesti augintinių ekskrementus. Šiukšliadėžės bus pastatytos labiausiai šunų augintojų lankomose vietose.

 

Pasitikėjimo tel. Nr.: (8-443) 980 84, kuriuo galima skambinti ir pranešti apie neleistinose vietose vedžiojamus šunis, lakstančius šunis be šeimininkų priežiūros ar be antsnukio.

 

Kaip informavo Mažeikių policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Arūnas Bubliauskas, šią savaitę vykdytos prevencijos metu, nustatyta 14 teisės pažeidėjų, kuriems skirtos administracinės nuobaudos bei įspėjimai. 

 

{mazeikiai}

{parasas}