Dėl atidėtų skrydžių Indijoje įstrigo mažeikiškė

Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio „kaline“ tapo ir viena mažeikiškė, kuri dar praėjusį penktadienį, balandžio 16d., iš ryto turėjo iš Delio oro uosto išskristi į Helsinkį. Tačiau nuvykus į oro uostą, Nijolė T. (mažeikiškė) sužinojo, kad dėl vulkano išsiveržimo atidėti visi skrydžiai į Europą.

Pasak Nijolės T., oro bendrovė „Finnair“ pritaikiusi paslaugą „force majeure“ (įvykis, nepaprastos aplinkybės, kurių negalima nei numatyti arba išvengti, nei kuriomis nors priemonėmis pašalinti), jai ir dar dviems pakeleivėms, pakeitė kelionės datą, pasiūlę artimiausią skrydį už 10 dienų. Nors tokiu atveju bendrovė įsipareigoja keleivius parskraidinti per 1 mėnesį.

 

Kaip pasakojo mažeikiškė, ji jau šiandien, t.y. balandžio 19 d. turėjo būti naujajame savo darbe, todėl buvo priversta prašyti, kad atsižvelgiant į tokią susidariusią situaciją, jai skirtų kiek įmanomą artimesnį reisą. Jos prašymas buvo išgirstas ir artimiausias skrydis jos jau laukia balandžio 23 d., o jos bendrakeleivės savo skrydžio turės laukti iki kito pirmadienio. 

 

„Mes suprantame, kad nieko negalime pakeisti. Net  negalime savo lėšomis nusipirkti bilieto į kitą Europos valstybę, nes skrydžių tiesiog nėra.  Lieka vienas kelias – laukti arba bandyti važiuoti namo sausumos keliu, tačiau kelionei skirti pinigai jau beveik baigėsi. Todėl labai tikimės, jog iki balandžio 23 dienos visi skrydžiai bus atnaujinti, nes šiandien, t.y. balandžio 19d., Helsinkio oro uostas dar nedirba.“ – portalui infoMažeikiai.lt pranešė Delyje įstrigusi mažeikiškė.

 

„Šiuo metu esame Hilamaju kalnuose, Mcland Ganj miestelyje. Iš Delio su draugėmis nusprendėme išvažiuoti, nes čia labai karšta +45. Būtumėm pasilikusios Delyje, jei oro bendrovė „Finnair“ būtų suteikusi viešbutį ir maitinimą. Tačiau dėl „force majeure“ mums nebuvo nieko pasiūlyta ir Indijoje tenka pragyventi savo lėšomis. Man – savaitę laiko, o mano kelionės draugėms net 10 dienų.“ – dabartine savo padėtimi dalijosi Nijolė.

 

Nijolė nori padėkoti būsimam savo šefui, Remigijui Petraičiui (UAB „Mažeikių mėsinė“) už supratimą ir žmogiškumą dėl susidariusios situacijos ir tikisi, kad skrydžio datos daugiau atidėti nebereikės.

 

{parasas}