Paleisti Seimą nori jau 200 tūkst. žmonių

Tęsiant parašų už referendumą dėl Seimo paleidimo rinkimą, pasirašiusiųjų skaičius jau pasiekė 200 tūkst. Prie iniciatyvos jungiasi ir kitos politinės jėgos. Simbolinė 200 tūkst. parašų riba buvo pasiekta vakar Vilniuje. Referendumui inicijuoti reikia surinkti bent 300 tūkst. parašų, kurie turi būti pristatyti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ne vėliau kaip balandžio 26 d.

„Kiekvieno žmogaus parašas yra ypatingai svarbus. Džiaugiuosi, matydamas kaip mūsų tauta bunda. Tik atgimusi ir susivienijusi tauta gali pareikalauti, kad valdžia tarnautų jų, o ne savo interesams“, – teigia teisininkas Artūras Paulauskas.

Pasak referendumo iniciatyvinės grupės nario Mariaus Ulozo, prie parašų rinkimo akcijos ketvirtadienį oficialiai prisidėjo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Ji apsiėmė rinkti parašus Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose. Be to, prie akcijos jungiasi ir visuomeninės organizacijos bei profesinės sąjungos.

„Kviečiame kiekvieną žmogų, kuris neabejingas Lietuvos likimui, pasirašyti. Nepasiduokite abejonei, nusivylimui, valdančiųjų spaudimui. Ši iniciatyva gali tapti pirmąja, kai piliečiams pavyks surinkti reikalingus 300 tūkst. parašų“, – teigia Marius Ulozas.

 

{vtv2}