Abiturientai pašalpų nebegaus

ATN.LT

 

Būriais į socialinės paramos skyrius pašalpų prašyti traukę abiturientai jų negaus, o gavusieji – turės grąžinti. Šią vasarą ne vienos savivaldybės socialinės paramos skyrius buvo užplūdę abiturientai. Pateikę atestatus ir darbo biržos pažymas, kad yra bedarbiai, jie kiekvieną vasaros mėnesį galėjo gauti 315 litų pašalpą, mokamą skurdžiausiems gyventojams.

Prašyti pašalpų abiturientus esą skatino dvejopai interpretuojamas Piniginės socialinės paramos įstatymas.

 

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) specialistų išaiškinimą, vasaros pašalpos abiturientams nepriklauso. Taigi visi, kurie prašymus tokioms pašalpoms gauti rašė liepos mėnesį, jų nesulauks.

 

Iš tų, kurie prašymus pateikė dar birželį ir pašalpas gavo, jos bus išskaičiuotos. Minėtas įstatymas numato pareigą neteisėtai gautą piniginę socialinę paramą grąžinti visą ar dalimis. Negrąžinta suma išieškoma įstatymų nustatyta tvarka.

 

Ministerija šiuo metu aiškinasi, kokios priežastys paskatino abiturientus ieškoti jiems nepriklausančios valstybės paramos ir kodėl seniai galiojančios, atrodytų, gana aiškios įstatymo nuostatos savivaldybėse taikytos nevienodai.

 

„Įvertinus visas aplinkybes galimas įstatymo nuostatų tikslinimas”, – sakoma SADM rašte.

 

www.atn.lt