„Mažeikių“ varžovai ketvirtfinalyje: Kauno „Erelita-KTU“

Mažeikių „Mažeikiai“ jau rytoj (kovo 20 d.) pradeda kovas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atkrintamosiose varžybose. „Mažeikiai“ reguliariajame sezone patekę tarp keturių stipriausių komandų varžybas pradės kaip ir praėjusį sezoną, nuo ketvirtfinalio etapo.
Šįkart „Mažeikių“ varžovai, vos laipteliu žemiau reguliariajame sezone likę Kauno „Erelitos-KTU“ krepšininkai. Pastarieji aštuntfinalio barjerą peržengė be didesnių problemų, kur seriją laimėję 3:0 iš kovos dėl čempionų titulo eliminavo Šiaulių „Abro-Universitetą“.

Kauno „Erelita-KTU“ – sezono debiutantė, tapusi sezono atradimu. Niekam nesitikėjus Vitoldo Masalskio auklėtiniai jau pirmajame sezone yra rimti pretendentai į NKL čempionų titulą. Daugiausiai taškų šiame sezone „Erelitai-KTU“ renka Edgaras Stanionis (18,73 tšk.), daugiausiai kamuolių atkovoja Karolis Pupinis (7,35 kam.), daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlieka – Matas Sapiega (4,09 perd.).

 
Mažeikių „Mažeikiai“ – praėjusio sezono bronzos medalių laimėtoja ir viena favoričių šį sezoną pasidabinti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) aukso medaliais. Aloyzo Rudžio auklėtiniai kaip ir praėjusiame, taip ir šiame sezone išsiskiria geriausia gynyba lygoje. Taip pat verta paminėti, kad „Mažeikiai“ šiame sezone laimėjo 13 iš 15 namuose žaistų rungtynių. Vienos iš jų buvo pralaimėtos tik 2 taškais.

„Mažeikiams“ daugiausiai taškų renka, bei daugiausiai kamuolių atkovoja Osvaldas Mačernis (13,74 tšk. ir 4,61 kam.), daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlieka legionierius Travisas Hallas (3,0 perd.).

Šios dvi komandos tarpusavyje susitiko jau pirmose sezono rungtynėse. Tada traumų išretinti, bei toli gražu ne savo formoje buvę „Mažeikiai“ išvykoje pralaimėjo rezultatu 59:67. Tačiau antrajame NKL pirmenybių rate „Mažeikiai“ Kauno krepšininkus sutriuškino 76:53. Tada jau „Mažeikiams“ padėjo traumą pasigydęs komandos kapitonas Marijus Norkus, bei naujas pirkinys Osvaldas Mačernis.

Vėliau „Mažeikius“ papildė ir Travisas Hallas bei Deividas Zoruba. Tiesa, paskutinysis tik įtrauktas į „Mažeikių“ sudėtį, o pasirodyti aikštelėje šį sezoną vilkint komandos marškinėlius pastarajam galimybės labai miglotos.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio serija iki 3 pergalių tarp šių ekipų jau nuo kovo 20d. (rytojaus, šeštadienio).

Pirmosios rungtynės Mažeikių Ventos pagrindinės mokyklos sporto salėje prasidės 17:00 val. Bilieto kaina 5.00 LT, moksleiviams (pateikus tai įrodantį pažymėjimą) įėjimas nemokamas.

 

{kk}