Kad plaukai žvilgėtų

„Mano plaukai tokie nušiurę kaip šeriai. Ir slenka, kad negaliu. Gal kažkaip ne taip juos prižiūriu, o gal per daug su fenu džiovinu? Žodžiu, nebežinau, ką daryti, patarkite.“ Tokius žodžius galima išgirsti iš daugelio merginų ir moterų lūpų. Norint turėti gražius, žvilgančius ir purius plaukus, juos reikia rūpestingai prižiūrėti – mokėti trinkti, pasirinkti tinkamą šampūną, laiku apsilankyti pas kirpėją.

Verta žinoti:

– vertingesni šampūnai su žolelėmis, vaisių ekstraktais, vitaminais ir kitais natūraliais priedais, kurie trenkant plaukus prasiskverbia pro odos poras, pasiekia plauko svogūnėlį ir pagerina jo funkcijas,

– ar pasirinktas šampūnas tikrai tiks plaukams, perskaičius etiketę nustatyti neįmanoma.

Šepetys plaukams geriausias minkštais šereliais ir iš natūralių medžiagų, o kartą per savaitę jį reikia išplauti tuo pačiu šampūnu ar minkštu muilu.

Šlapius plaukus geriau šukuoti ne šepečiu, o tik retomis šukomis.

Ilgus plaukus į “uodegėlę” rišti reikia tik minkštomis, natūralaus pluošto gumelėmis.

Išplautų plaukų nereikia smarkiai trinti rankšluosčiu – pakanka apvyniojus lengvai nusausinti.

Sausiem ar po cheminio sušukavimo plaukams kenkia džiovintuvas ar žnyplės – geriausia plaukus džiovinti natūraliai.

Labai skubant – pirmiausia plaukai gerai nusausinami rankšluosčiu ir tik tada džiovinami nekaršta džiovintuvo srove, laikant ją kuo toliau nuo plaukų.

Vienu metu nepatariama dažyti plaukų, daryti cheminį sušukavimą – geriausia pirmiau padaryti cheminį sušukavimą ir “pamaitinti” plaukus kauke, o po savaitės – dažyti.

{alfa2}