Sekmadienio receptas

Saldžiarūgštė kiauliena

Jums reikės:

300 g kiaulienos file, 200 g konservuotų ananasų, 100 g konservuotų bambuko ūglių, 1 raudonosios paprikos, 1 žaliosios paprikos, 2 mažų svogūnų, 3 skiltelių česnako, 1 valgomojo šaukšto kukurūzų miltų, 1 kiaušinio, 3 valgomojo šaukšto sakės arba baltojo vyno, 2 valgomojo šaukšto vyno acto, 3 valgomųjų šaukštų cukraus, 3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo, 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo, 0,5 l saulėgrąžų aliejaus, 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, maltų pipirų.

Gaminimas:

Kiaulieną supjaustyti 3 cm dydžio kubeliais. Paprikas perpjauti perpus ir išėmus sėklas supjaustyti pusžiedžiais. Svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais. Ananasus išgriebti iš sunkos ir supjaustyti kubeliais, bambukų ūglius – nedideliais gabaliukais.  Mėsą sudėti į dubenį, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apšlakstyti sake (vynu). Uždengti ir palikti pusvalandį vėsioje vietoje marinuotis.

Išplaktą kiaušinį sumaišyti su kukurūzų miltais. Į plakinį sudėti mėsą. Puode įkaitinti saulėgrąžų aliejų. Aliejus būna tinkamai įkaitęs, kai įmetus į jį gabalėlį mėsos ima kilti burbuliukai. Maždaug 2 – 3 minutes viri mėsą aliejuje. Po to išgriebti kiaurasamčiu.

Keptuvėje įkaitinti alyvų aliejų ir maišant 2 minutes kepinti bambukų ūglius, paprikas, svogūnų griežinėlius. Dubenėlyje sumaišyti vyno actą, cukrų, sojų padažą, 1 valgomąjį šaukštą vandens, 1 valgomąjį šaukštą ananasų sunkos ir pomidorų padažą. Mišinį supilti į daržoves ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Kiaulieną ir ananasų gabaliukus sudedame į keptuvę su daržovėmis ir kaitiname dar 2 minutes. Viską sudedame į pašildytą dubenį ir nedelsdami patiekiame su ryžiais.

 

Skanaus!

 

{parasas}