Paskutiniajame ture „Mažeikiai“ sieks antrosios vietos

Mažeikių „Mažeikiai“ paskutiniajame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL – SmsCredit.lt) reguliariojo sezono ture sieks iškovoti 22-ają pergalę bei taip užsitikrinti antrą vietą po pirmojo etapo. Tačiau viskas nebus paprasta, kadangi Joniškyje jų laukią tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turintis vietos „Delikatesas“. Mažeikiuose šį sezoną šios ekipos jau buvo susitikusios. Tada nesunkią pergalę rezultatu 78:66 iškovojo „Mažeikiai“, o vienu metu pastarieji pirmavo ir 18 taškų skirtumu.

Komandų palyginimas

Šį sezoną „Delikateso“ komanda „Mažeikius“ neženkliai lenkia beveik visuose statistikos rodikliuose, išskyrus taiklius metimus „iš žaidimo“, kur taip pat neženkliai pirmauja „Mažeikiai“. „Mažeikiai“ taip pat yra geriausiai lygoje besiginanti komanda.

Lyderiai

Š.Kulevičius – naudingiausias bei rezultatyviausias „Delikateso“ ir visos NKL lygos žaidėjas. Dvidešimtmetis per rungtynes renka po 22,3 taško, atkovoja po 6 kamuolius, atlieka po 3,4 rezultatyvaus perdavimo, perima po 2,6 kamuolio bei surinkdamas po 22,9 naudingumo balų lygoje yra nepralenkiamas.
„Mažeikių“ klube labai išsiskiriančio žaidėjo nėra. Naudingiausias ekipoje yra O.Mačernis renkantis po 15,05 naudingumo balų. Žaidėjas taip pat taikliausiai lygoje meta dvitaškius.

 

Į taikliausiai tritaškius lygoje metančių dešimtuką patenka net trys „Mažeikių“ klubo žaidėjai: L.Jacevičius (6), K.Marcinkevičius (7), M.Tamušauskas (9). Tuo tarpu „Delikateso“ žaidėjo nerastumėme net ir ieškant tarp 25 taikliausių. Tačiau vienas geriausių „Mažeikių“ snaiperių K.Marcinkevičius ekipai nepadės, nes yra patyręs nugaros traumą.

 

„Delikatesas“ taip pat jaukiai negalės jaustis ir „Mažeikių“ baudos aikštelėje, nes čia pastarieji turi P.Budreckį, kuris lygoje yra antras pagal blokuojamus metimus.

 

Netektys

„Mažeikių“ ekipai, kaip minėjome jau ankščiau, padėti negalės nugaros traumą patyręs pagrindinis ekipos įžaidėjas K.Marcinkevičius. Jo vietą startiniame penkete perėmė vos tik į ekipą atvykęs Travisas Hallas. Vis gi paskutiniąsias dvi rungtynes starto penkete pradėjęs amerikietis taip pat demonstravo solidų žaidimą: vidutiniškai pelnė po 7 taškus, atliko po 4,5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo po 5 ir perėmė po 3 kamuolius, tačiau rungtynes būdavo priverstas baigti dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.

 

Nepaisant neblogo žaidimo, naujajam „Mažeikių“ įžaidėjui lengva nebus, kadangi jo pagrindinis oponentas S.Raziulis, vienas geriausių lygos įžaidėjų. Šį sezoną Joniškio komandos garbę ginantis žaidėjas vidutiniškai pelno po 15,8 taško, atlieka po 6,2 rezultatyvaus perdavimo, perima po 2,7 kamuolio, tačiau suklysta po 4,4 karto.

 

Galimi variantai

Pirmas variantas: „Mažeikiai“ nugali „Delikatesą“ bei užima antrą vietą lentelėje nepaisant kaip pasibaigs visos kitos rungtynės.

Antras variantas: „Mažeikiai“ pralaimi „Delikatesui“, o „Pieno žvaigždės“ namuose nusileidžia „Abro-Universitetui“, o „Mažeikiai“ lieka trečioje vietoje.

Trečias variantas: „Mažeikiai“ pralaimi „Delikatesui“, „Pieno žvaigždės“ nugali „Abro-Universitetą“, o „Mažeikiai“ lieka ketvirtoje pozicijoje.

 

Rungtynių pradžia Joniškio Saulės pagrindinės mokyklos sporto salėje jau šį penktadienį (vasario 26d.) 17:00 valandą.

 

{kk}