L.Karaliaus akibrokštas: jis neketinąs aiškintis Seimo etikos sargams!

Atostogų ir posėdžių praleidinėjimu pagarsėjęs Seimo narys Linas Karalius pareiškė neketinąs aiškintis Etikos ir procedūrų komisijai, nes jos pirmininkas Algimantas Salamakinas esą jį įžeidė. Pats A.Salamakinas sako, kad L.Karalius taip tiesiog bando išsisukti. Antradienį į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdį, pasak A.Salamakino, L.Karalius neatvyko, nes, kaip jis pats pareiškė, Klaipėdoje susitikinėja su rinkėjais ir skaito paskaitą apie narkomanijos žalą uostamiesčio Maksimo Gorkio mokykloje. L.Karalius taip pat raštu teigė paaiškinimus galėsiąs pateikti Seimo valdybai arba seniūnų sueigai, o ne komisijai.

„Aš gavau raštą, kad L.Karalius išvis į Etikos ir procedūrų komisijos posėdžius neis, nes yra įsižeidęs dėl mano pareiškimo, kai aš pasakiau, kad Linas Karalius yra nusipelnęs apkaltos už tokius pažeidimus. Jis mano, kad aš jį tyčia įžeidžiau, ir aš vos ne vertas apkaltos už tokį pareiškimą”, – sakė A.Salamakinas po komisijos posėdžio.

 

Jis teigė savo žodžių atsiimti neketinąs. „Aš dar kartą sakau, mano asmenine nuomone, ne kaip komisijos pirmininko, o kaip Seimo nario, kad Linas Karalius už tokius prasižengimus yra vertas apkaltos”, – sakė A.Salamakinas.

 

Komisijos pirmininko nuomone, L.Karalius taip bando išsisukti ir tokiais pareiškimais svaidosi, bijodamas pateikti duomenis.

„Paprašėme jo pateikti abu pasus – asmeninį ir diplomatinį, kuriame yra visos atžymos, kada jis skrido, kur buvo, kada kirto sieną, kada grįžo į Lietuvą. Bet jis, matydamas, kad iš paso bus įrodomas visos tiesos sakymas, rado argumentą, kad komisijos pirmininkas jį įžeidė”, – sakė A.Salamakinas.

Etikos ir procedūrų komisija nori išsiaiškinti, ar išties, kaip teigė L.Karalius, jis slaugė sergantį tėvą, ar tuo metu buvo Pietryčių Azijoje.

 

www.atn.lt