Sekmadienio receptas

Kepti sparneliai su garstyčių ir česnakų padažu

Jums reikės:

8 – 10 vištos sparnelių,
1 česnako galvutės,
1 šaukšto skysto medaus,
10 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiubsnelis maltų pipirų,
1 – 2 šaukšteliai Vegetos ar Vigoros.

Paruošimo būdas:

Vištos sparnelius nuplauti, nupešti likusias plunksnas, gerai nušluostyti popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Sparnelius gerai ištepti paruoštu padažu iš česnakų ir medaus. Padažui nulupti česnakų skilteles ir sudėti į aukštą blenderio stiklinę. Supilti skystą medų ir aliejų, suberti pipirus ir Vegetą/Vigorą. Viską labai gerai sutrinti. Gaunasi gana tiršta košelė. Va ja ir reikia gerai ištepti vištos sparnelius.

 

Paruoštus sparnelius sudėti į kepimo maišelį, užristi ir pavolioti, kad visas padažas gerai pasiskirstytų. Maišelį paguldyti ir prakirpti keliose vietose, kad kai keps galėtų išeiti garai. Kepti prieš tai įkaitintoje orkaitėje (maždaug 180º – 200ºC) paskutinėje lentynoje. Iš pradžių kepti įjungus tik kaitinimą iš apačios, kad maišelio viršus nepradėtų anksčiau laiko svilti (pasirodo, česnakų padažas greitai svyla). Kepti apie 50 minučių. Paskui maišelį prakirpti ir apskrudinti sparnelius.

Gaunasi labai sultingi, su saldumo gaidele ir česnako aromatu sparneliai. Labai tinka orkaitėje keptos bulvės ir šviežių daržovių salotos.

 

Skanaus!

 

{parasas}