A.Kubilius nebemato pagrindo toliau diskutuoti su Vagnoriaus partija

Po Krikščionių partijos vadovo Gedimino Vagnoriaus trečiadienio pareiškimų premjeras Andrius Kubilius sako nebematąs pagrindo tęsti diskusijas dėl šios partijos įsiliejimo į valdančiąją koaliciją. Pasak Vyriausybės vadovo, taip Krikščionių partija neigiamai atsakė į klausimus dėl paramos Vyriausybės programai ir pasiryžimo ją vykdyti.

„Vakarykštis G.Vagnoriaus pareiškimas nėra panašus į teigiamą atsakymą į klausimus, į kuriuos atsakius, galima toliau kalbėti apie kokį nors buvimą koalicijoje kartu. Nieko naujo po tokios situacijos neturime, išskyrus faktą, kad tolesnės diskusijos dėl buvusios „Vienos Lietuvos” frakcijos įsijungti į koaliciją, matyt, šitomis aplinkybėmis pasibaigė”, – šiandien interviu „Žinių radijui” sakė A. Kubilius.

 

G. Vagnorius vakar pareiškė, jog jo vadovaujama Krikščionių partija nesijungs prie valdančiųjų, kol premjeru bus A. Kubilius. Vyriausybės vadovas tokį pasisakymą vadina „nelabai sėkmingu viešųjų ryšių žingsniu” ir pažėrė kritikos naujajai partijai dėl pasirinkto pavadinimo ir moralės.

 

„Naujai kuriama partija turi nemažai problemų ir su pavadinimu. Bažnyčios hierarchai išreiškė pakankamai pagrįstą ir rimtai vertintiną pasipiktinimą dėl tokio pavadinimo. Bent du frakcijos nariai, tarp jų ir frakcijos vadovas, turi didelių moralinių problemų, ir tokiu atveju gal ir štai tokių viešųjų ryšių imamasi, kurie paprasčiausiai rodo, kad stabilumo, pastovumo, atsakomybės tikrai yra stokojama ir einama į chaotišką politinę veiklą”, – sakė A. Kubilius.

 

Dabar valdantieji Seime turi 71 balsą, taigi minimalią persvarą savo naudai. Valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos frakcijos. Krikščionių partijos frakcijoje Seime yra 12 narių.

 

www.atn.lt