D.Zvonkaus "auka": mane išžagino miegančią

Vilniausdiena.lt

 

Pikantiškomis savireklaminėmis akcijomis garsėjanti Deivydo ir Natalijos Zvonkų šeima – vėl dėmesio centre. Pareigūnai tiria, ar pagrįstas pareiškimą parašiusios merginos skundas neva D.Zvonkus ją išžagino. Vilniaus policijai pareiškimą parašiusi mergina teigia, kad ji buvo išžaginta praėjusį savaitgalį. Moterų dėmesio nevengiantis D.Zvonkus dar neapklaustas, kardomoji priemonė jam taip pat nepaskirta.

 

Nepatvirtintais duomenimis, merginos pareiškime policijai rašoma, kad anksčiau nepažinojusi D.Zvonkaus nukentėjusioji šeštadienį linksminosi viename sostinės restorane. Linksmybes su naujais pažįstamais, tarp kurių neva buvęs ir D.Zvonkus, pratęsė vieno užsieniečio bute Vilniuje.

 

Anksčiau šoumeno asmeniškai nepažinojusi mergina, padauginusi alkoholio, esą užmigo. Rytą iš savo draugų ji sužinojusi, kad neva atlikėjas su ja santykiavo. Tai tapo pagrindu parašyti pareiškimą policijai.

 

Šiandien D.Zvonkus telefono ragelio nekelia, tad patikslinti, ar tokie teiginiai bent iš dalies pagrįsti, nėra galimybės. Vakar D.Zvonkus tikino, kad jį apskundusi mergina siekia jį šantažuoti. Šoumenas neigė kaltinimus, tačiau, ką veikė savaitgalį, nepasakojo. Jis tikino pirmiausiai norįs pats perskaityti pareiškimą ir nenorįs savo viešais komentarais pakenkti tyrimui.

 

Ketvirtadienį D.Zvonkus kategoriškai paneigė, jog merginos pranešimas apie išžaginimą yra reklaminė akcija. Prislėgtu balsu D.Zvonkus kalbėjo kol kas nebuvęs iškviestas į policiją.

 

„Jeigu tokia situacija užsitęs parą ar dvi, galbūt eisiu į policiją pats. Turiu pamatyti tą pareiškimą, sužinoti, kas ta mergina. Tapau šantažo auka. Spėju, kad yra tikslas pasipelnyti ir manau, kad tokie žmonės negali likti be poveikio. Kol byla nebaigta, daugiau negaliu komentuoti. Buvau šokiruotas. Tai dar silpnas žodis. Tai pats šlykščiausiais kaltinimas. Jaučiuosi apspjautas. Tiesiog tikiuosi teisybės. Tam yra teisėsaugos organai. Manau, kad viskas bus išaiškinta ir susidėlios į lentynėles. Tai tikrai nėra reklaminė akcija“, – tikino D.Zvonkus.

 

Apie reikalavimą sumokėti pinigus ar kitokias pareiškimą parašiusios merginos pretenzijas D.Zvonkus nekalbėjo. Paklaustas apie tai, ką veikė savaitgalį, kai neva išžagino merginą, D.Zvonkus tikino labai daug ką veikęs, tačiau nepasakojo tų dienų įvykių kartodamas nenorintis leistis į komentarus.

 

„Turėčiau pats fiziškai pamatyti tą pareiškimą, kad žinočiau apie kaltinimus ne iš gandų ar žiniasklaidos. Manau, jei manęs nekviečia, taip turi būti. Neabejoju, kad teisėsauga žino, ką daro. Nesikišiu į jų darbą. Man toks pirmas kartas“, – kalbėjo garsusis šoumenas.
Neoficialiomis žiniomis D.Zvonkų apskundusi mergina anksčiau buvo kartą demaskuota neteisingai apkaltinusi žmogų.

 

Išgirdęs apie tai, kad draugai jį palaiko, D.Zvonkus nenustebo: „Kitaip ir negali būti“.

 

Pareigūnai neatmeta versijos, kad klaipėdietis atlikėjas yra įskųstas melagingai turint kokių nors kol kas neatskleistų tikslų. Įstatymas už nekalto žmogaus melagingą įskundimą kaip padariusį nusikaltimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą numato kaltininką bausti viešaisiais darbais, bauda arba nelaisve iki dvejų metų.

 

Klaipėdos apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Arvydas Daugėla teigė, kad pirmą kartą nusikaltusį žmogų mažai tikėtina bausti realia nelaisvės bausme.

 

„Nebent būtų baisios pasekmės. Jei dėl tokio įskundimo žmogus būtų sulaikytas ar uždarytas, galbūt būtų baudžiamas griežčiau“, – komentavo teisėjas.

 

Policijos tyrimą kuruojančios Vilniaus apygardos prokuratūros skyriaus vadovė Rita Aliukonienė tikino nekomentuosianti tyrimo eigos. Ji teigė įsitikinusi, kad dar šią savaitę paaiškės, ar merginos pareiškimas pagrįstas.

 

„Galite skambinti kitos savaitės pradžioje. Manau, šią savaitę padirbėję, netrukus jau žinosime daugiau“, – tikino tyrimo detalių nesutikusi išduoti prokurorė.

 

D.Zvonkaus žmona N.Zvonkė atsisakė komentuoti jos sutuoktiniui mestus kaltinimus. Deivydo mama, garsi Klaipėdos žurnalistė, Janina Zvonkuvienė, paklausta, ar žino apie kaltinimus sūnui, taip pat buvo lakoniška.

 

„Nesąmonė. Taip ir parašykite, aš nieko nežinau ir nesuprantu, apie ką kalba“, – trumpai pasakė J.Zvonkuvienė.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato smurtinių nusikaltimų skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tačiau kl.lt portalo žiniomis, pareigūnai abejoja pareiškimo autorės teiginiais apie išžaginimą ir mano, kad tai gali būti pareiškėjos fantazijos. Vis dėlto šiuo metu Vilniuje gyvenantis D.Zvonkus bus apklausiamas pagal visas tokiais atvejais numatytas procedūras.

 

Pareiškimą policijai įteikusi mergina buvo oficialiai įspėta, kad už melagingą pranešimą apie įvykdytą nusikaltimą jai gresia baudžiamoji atsakomybė.

 

Lietuvos baudžiamasis kodeksas išžaginimą priskiria prie sunkių nusikaltimų ir numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų. Tais atvejais, kai išžaginta nepilnametė, įkalinimo terminas gali siekti dešimt metų.

 

D.Zvonkaus ankstyvos jaunystės laikų draugas ir iširusios grupės „Bavarija“ vokalistas Vilius Tarasovas tikino netikintis kaltinimais.

„Visiška nesąmonė. Dabar esame „Rožių kerų“ filmavime. Visi čia diskutuojame šia tema. Pirma reakcija buvo – kas kas, bet D.Zvonkus to tikrai nedarė. Toks nekaltas meškiukas… Visiška nesąmonė. Aš tai manau, kad tai dar viena reklaminė akcija. O tas kreipimasis į policiją tik dar labiau ją sustiprina.

 

Nenustebčiau jei paskui viskas taip ir paaiškėtų, nes jie visokias reklamines akcijas rengia. Bet jei tai rimta, tada tai – nesąmonė. Jokių rimtų dalykų iš jų šeimynėlės nesitikiu. Man jie visada asocijuojasi su skandalais: susitikimai su buvusiomis draugėmis, vieši santykių aiškinimaisi eteryje, kai jis su savo Marija buvo nusifotografavęs. Todėl mano pirma mintis buvo, kad tai dar viena reklaminė akcija apie tai, kaip jie neištikimi vienas kitam.

 

Bet jei tai tikrai rimta, tai neįtikėtina. Su Deivydu nekalbėjau. Tik Lietuvos televizijoje šiandien apie tai sužinojau. Kiek merginos su mumis bendraudavo, jos visada sakydavo, kad Deivydas mandagus, turi humoro jausmą, su juo įdomu pakalbėti. Niekada nieko panašaus nebuvo išlindę. Todėl labai sunku būtų tuo patikėti. Ir pirma reakcija buvo, kad tai reklama. O jei rimta, tai panašiau į netiesą. Mano tokios dvi versijos“, – savo abejonėmis dalijosi V.Tarasovas.

 

Trečiasis grupės „Bavarija“ narys Juozas Liesis iki šio ryto nebuvo girdėjęs apie D.Zvonkų užgriuvusius kaltinimus.
„Manau, tai pernelyg subtilus reikalas. Esu įsitikinęs, kad vi
si, kas yra šalia, turi palaikyti Deivydą ir tuo labiau tą merginą. Reikalinga atsakinga reakcija.

 

Pirmiausiai, tai yra teisėsaugos reikalas ir būtini šitų dviejų asmenų komentarai. Todėl, nieko nežinant, mano vertinimai būtų priešlaikiniai ir labai neatsakingi. Šioje situacijoje neatsakingumas turėtų būti mažiausiai reikalingas, – atsargiai kalbėjo J.Liesis.

 

– Tikrai pažįstu Deivydą, todėl neįsivaizduoju, kas turėtų įvykti, kad patikėčiau tuo. Bet pirmiausiai noriu pažymėti, kad tai teisėsaugos organų reikalas, o bet kokia aplinkinių reakcija, nežinant visų aplinkybių, yra neatsakinga. Svarbu, kad pareigūnai dirbtų patikimai ir viską išsiaiškintų“.