Į Lietuvą sugrįžta sniegas

Pastarosiomis dienomis Lietuvos orus lėmė toli Rusijoje besisukančio anticiklono gūbrys. Buvo ir giedresnių dienų, ir visai apniukusių, kai dangų dengė tirštų žemų debesų šydas, tačiau sniego jis atnešė visai nedaug – tik šen bei ten nežymiai pasnyguriavo. Naktimis vyravo 8–14 laipsnių šaltis, o retkarčiais temperatūra krisdavo iki 16–17 laipsnių šalčio.

Penktadienį orai keisis, nes Lietuvą jau pasiekė didelio pietinio ciklono šiaurinis pakraštys. Ciklonas susidarė virš rytinių Ispanijos krantų ir pajudėjo Juodosios jūros link, atnešdamas į mūsų šalį sniego. Taigi, artimiausią parą išsilaikys apniukę orai. Žadamas sniegas, tačiau iš pietų plūstelės šiltesnis oras, todėl kai kur pasirodys ir šlapdriba.

 

Dieną vietomis krituliai bus smarkūs. Pūs stiprokas – 7–12 m/s – šiaurės rytų, rytų vėjas, todėl vietomis pustys, kai kur kils trumpalaikė pūga. Rytiniuose rajonuose galima ir silpna lijundra. Naktį temperatūra nukris nedaug – iki 3–8 laipsnių šalčio, o įsidienojus pakils iki 1–6 laipsnių šalčio.

 

Ir šeštadienio naktį snigti nesiliaus, vėjas išliks stiprokas, todėl kai kur pustys. Šals iki 4–9 laipsnių šalčio. Dieną sniego bus mažiau, vyraus silpnai neigiama temperatūra.

 

Sekmadienio naktį dar daug kur žadamas nedidelis sniegas, o dieną kritulių zona atsitrauks ir žymiau pasnigs jau tik pietrytiniuose rajonuose. Pūs šaltas šiaurės rytų, 5–10 m/s vėjas. Temperatūra mažai keisis.

 

{alfa2}