R.Butautas, A.Brazys ir P.Motiejūnas atleisti iš "Žalgirio"

„Žalgiryje“ – dar vienas sukrėtimas: pirmadienį iš pareigų atleistas komandos vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas. Kartu atleistas ir sporto direktorius Algirdas Brazys. Portalo Lrytas.lt žiniomis, „Žalgirio” generalinio direktoriaus postą paliko Paulius Motiejūnas.

Pirmadienį klubo savininkas Vladimiras Romanovas paprašė R.Butauto ir A.Brazio atsistatydinimo pareiškimų dėl blogų komandos rezultatų. R.Butautas Kauno ekipą treniravo pusantro mėnesio, A.Brazys „Žalgiryje“ dirbo kiek daugiau nei du mėnesius.

Treneriui duobę iškasė prastas komandos žaidimas pastarosiomis savaitėmis ir sensacingas pralaimėjimas Vilniaus „Perlui“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Tačiau gruodžio pabaigoje „Žalgiryje“ pakeitęs Gintarą Krapiką, R.Butautas padėjo „Žalgiriui“ iškovoti dvi lemtingas pergales Eurolygos reguliariajame sezone, kurios atvėrė komandai duris į antrąjį etapą – šešioliktuką. Sausį R.Butauto treniruojamas „Žalgiris“ iškovojo trečiąją vietą ir VTB Vieningosios lygos turnyre, mažajame finale nugalėjęs taip pat Eurolygoje žaidžiančią Maskvos srities „Chimki“.

 

Apskritai R.Butautui šis sezonas yra nesėkmingas – dėl prasto žaidimo jam teko atsistatydinti iš Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų, gruodį jis pasitraukė iš Donecko klubo, kuris sausį apskritai subyrėjo.

Į Malagą žaisti Eurolygos rungtynių su „Unicaja“ Kauno komanda antradienį skris vadovaujama Dariaus Maskoliūno ir Gvidono Markevičiaus. D. Maskoliūnas jau antrą kartą šį sezoną taps laikinu vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu.