Gerokai „nurėžtos“ seimūnų komandiruočių išlaidos

 Taupydama lėšas Seimo valdyba 2010 metams numatė skirti triskart mažiau lėšų komandiruotėms lyginant su 2008 metais – 1 mln. 50 tūkstančių. Ankstesnės kadencijos Seimo valdyba 2008 metų biudžete komandiruočių išlaidoms buvo paskyrusi 3 mln. 400 tūkstančių litų. Šios kadencijos Seimo vadovai nusprendė smarkiai sumažinti šias išlaidas.

2009 metais Seimo narių ir delegacijų komandiruotėms į užsienį buvo skirta perpus mažiau – 1 mln. 487 tūkstančiai litų.

„Sunkmetis – gera proga reikliau pažvelgti į kelionių bei vizitų būtinybę, iš naujo persvarstyti valstybinius prioritetus bei įvertinti išlaidų tinkamumą“, – teigė Seimo Pirmininkės pavaduotojas A.Kašėta, atsakingas už tarptautinius ryšius.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad šiemet taip pat sumažintos priimamoms delegacijoms skirtos lėšos. Anot jo, prioritetai bus teikiami iš anksto suplanuotiems bei su Seimo valdyba suderintiems vizitams, o priimant delegacijas bus deramasi dėl išlaidų pasidalijimo tarp šalių.

 

Šių metų pradžioje Seimo valdyba iš naujo svarstė biudžetą, skirtą 2010 metų komandiruočių išlaidoms. Buvo nuspręsta atsisakyti nereikalingų kelionių, riboti vizitų skaičių, iš naujo persvarstyti dalyvavimo keliose tarptautinėse organizacijose būtinybę.

„Ženkliai sumažinome lėšas, skirtas Seimo nuolatinėms bei oficialių asmenų delegacijoms. Seimo komitetų vizitams paliktos tik minimalios lėšos, o vizitams į tolimus ar egzotiškus kraštus ir toliau nebus išlaidaujama“, – pabrėžė vicepirmininkas.

 

Šiemet taip pat buvo nuspręsta laikinai sustabdyti nario mokesčio mokėjimą Tarpparlamentinėje Sąjungoje. Tokiu būdu Seimui pavyks sutaupyti apie 100 tūkstančių litų.

A.Kašėtos teigimu, šiais metais bus labai reikliai vertinamos Seimo narių paraiškos, kvietimai ir iniciatyvos, susijusios su vizitais į užsienį. Tokios reiklios politikos rezultatas – tris kartus per pastaruosius metus sumažintas užsienio komandiruotėms skirtas biudžetas.