Pirmą kartą susitiko didžiausias ir mažiausias pasaulio žmogus

Alfa.lt

 Nors mažiausio ir didžiausio žmonių susitikimas iš tiesų buvo įspūdingas, tačiau jiems tikriausiai buvo sunku normaliai pasikalbėti, rašo Dailymail.co.uk. Pirmą kartą susitiko Sultanas Kosenas, didžiausias pasaulio žmogus, kurio ūgis 246,34 cm ir He PingPing, mažiausias pasaulio žmogus, kurio ūgis siekia vos 73 cm.

Turkijos fermos darbuotojas ir mažytis žmogus iš Kinijos atrodė patenkinti, pozuodami Stambule vykusiame Gineso rekordų knygos surengtame šou. Šiame šou žmonės galės bandyti pasiekti 50 skirtingų rekordų.

 

S. Kosenas sakė:

„Norėjau susitikti su Pingping nuo pat tos akimirkos kai buvau apdovanotas, kaip aukščiausias pasaulio žmogus. Džiaugiuosi, kad jis atvyko į Turkiją ir mes kartu galime atšvęsti Stambule vyksiančią Gineso rekordų knygos šventę. Nekantrauju jam aprodyti mūsų gražų miestą.“

 

27 metų S. Kosenui taip pat priklauso didžiausių rankų ir pėdų rekordai. Jis serga hipofiziniu gigantizmu. Po kelių operacijų, jam buvo pašalintas auglys, dėl kurio jo ūgis nesustodamas augo, ir jis nustojo augti 2008 metais.

21 metų He PingPing serga liliputizmu. (daugiau nuotraukų galite pamatyti čia)