Sekmadienio receptas

 

Vištienos troškinys 

Jums reikės (4 porcijoms):

600 g vištienos subproduktų (sparneliai, kakleliai, kepenys, širdelė, skrandukai),
5-7 svogūnai,
3-5 pomidorai arba 3-4 šaukštai pomidorų padažo,
3-4 šaukštai margarino,
1-2 šaukštai vyno acto,
1-2 šaukšteliai miltų,
juodųjų pipirų (maltų ir žirneliais),
lauro lapelis,
druskos,
bazilikų, petražolių, krapų, kalendros.

Gaminimo būdas:

Sparneliai ir kaklas sukapojami mažesniais gabalėliais, pabarstomi druska, pipirais, apkepami margarine, ten pat įdedamos kepenėlės ir kepama dar 2 min.

Širdelė ir skrandukai išverdami ir supjaustomi mažais gabalėliais. Viskas išmaišoma.

 

Miltai pekapinami svieste, įdedama susmulkintų svogūnų, pomidorų padažo ar nuplikytų ir be odelės susmulkintų pomidorų, juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapelį, vyno acto ir troškinama, kol suminkštės.

 

Tiekiama kartu su gautu padažu, puošiama žalumynais. Garnyrui tinka ryžiai.

 

Skanaus!

 

www.infomazeikiai.lt