Naktinio matymo akiniai – jau rinkoje

Atidžiai sekant rinką turbūt kasdieną būtų galima rašyti apie visą eilę originalių, įdomių, o kartais ir visai beprasmiškų produktų pasirodymą. Tačiau kai kuriais atvejais jie sugeba atkreipti dėmesį. Kaip ir šiuo atveju naktinio matymo akiniai.

Žiūrint iš techninių pozicijų, tai praktiškai įprastiniai infraraudonuosius spindulius fiksuojantys akiniai, plačiai naudojami armijoje slaptų ir žvalgybinių operacijų metu. Tiesa, armijos produktai jau technologiškai pažengė į priekį gana toli – jiems nebaisūs pakankamai staigūs šviesos šaltinių pokyčiai, turi visą eilę papildomų funkcijų. Nors tuo negali pasigirti civilių rinkoje pasirodę EyeClops akiniai, tačiau užtai jų kaina tikra neprimena karinių technologijų.

 

Jeigu kas nors artėjančių švenčių proga sugalvos tokį žaisliuką padovanoti vaikams arba netgi sau, tuomet bent jau Amazon parduotuvėje teks pakloti 60 dolerių. Na, kaip karinių technologijų įkvėptam produktui tai nėra daug. Jei ir toliau tokia įranga pigs, greitai keisis įprastinės medžiotojų ar kitų nakties mėgėjų ekipuotės detalės. Tiesa, EyeClops bent jau iš išvaizdos nėra labai patogūs akiniai – pakankamai dideli ir panašu, jog po ilgo nešiojimo gali pavargti galva. Prie bendros masės reiktų įskaičiuoti ir 6 AA tipo baterijas.

Na, bet šie nepatogumai greitu laiku gali būti pašalinti. Turbūt pamažu pas mus į rinką už prieinamą kainą persikraustys ir kitos karinės technologijos. Ne tik tos, kurios dabar plačiai naudojamos, bet ir tos, kurios dar tik kuriamos.

 

Šaltinis: technologijos.lt