Nebrangios dovanų pakavimo idėjos

Balsas.lt

 Artėjant gražiausioms metų šventėms dažnai sukame galvas kaip gražiai supakuoti dovanas artimiesiems, draugams, bendradarbiams. Jus verčia susigūžti prašmatnių dovanų maišelių ir vyniojamojo popieriaus, kuriuos, kaip žinome, žmonės išmes kartu su kitomis šiukšlėmis, kaina? Jei taip, pateikiame jums alternatyvą. Vyniojamasis popierius nebūtinai turi būti brangus, jei didžioji dauguma dovanų skirtos jūsų vaikams.

 

Nusipirkite vieną ar du rulonus gražaus popieriaus, į kurį supakuosite bendradarbio, uošvės ar antrosios pusės ypatingą dovaną. Likusiai didžiajai daliai dovanų įsigykite rudo kraftpopieriaus arba nueikite į vietinę laikraščio spaustuvę ir nusipirkite popieriaus ritinių liekanų. Ant šių ritinių lieka daug popieriaus, nors laikraščio atspausdinimui jo ir neužtenka. Abiejų šių pasirinkimų dėka gauname daug daugiau popieriaus už daug mažesnę kainą.

 

Supakavę dovanas galite pridėti kaspiną arba padaryti į rudą popierių įvyniotas dovanas labai žemiškas prie kiekvienos iš jų pririšdami virvutę su kankorėžiu.
Taip pat galite ir smagiai praleisti laiką su vaikais. Kiekvienam iš jų duokite skirtingos spalvos dažų ir liepkite rankų atspaudais pažymėti popierių, į kurį bus supakuotos jų pačių dovanos.

 

Tokiu atveju tuo švenčių metu, kai dovanos dar guli po eglute, vaikai vien žvilgtelėję supras, kurios dovanos skirtos jiems, ir tikriausiai, atėjus metui jas išpakuoti, pagriebę nepradės jų purtyti. Likusį popierių galite panaudoti dekoracijoms.

 

Paprašykite vaikų atsigulti ant popieriaus ir su žymekliu apveskite jų kūno kontūrus. Tada duokite spalvotų pieštukų, flomasterių, vatos kamuoliukų bei klijų ir leiskite jiems pasireikšti perdarant savo siluetus į Kalėdų senelius, šiaurės elnius ar senius besmegenius. Ant šių darbelių vaikai netgi galėtų sudarinėti savo kalėdinių dovanų sąrašus kasdien juos papildydami, o šventiniu laikotarpiu šios figūros gali kabėti ant jų kambario durų.