Šiltas stiliaus akcentas žiemai

Alfa.lt

 Prie įsigytos žieminės striukės ar paltuko mados kūrėjai pataria priderinti itin svarbią šio sezono detalę – šaliką.

Šiemet daugelis dizainerių kaip niekada daug dėmesio skiria kaklo sričiai ir sumano jį papuošti praktišku, šiltu ir, žinoma, dailiu būdu – šaliko apjuosimu. Šią žiemą siūloma didžiulė šalikų bei apykaklių įvairovė, iš kurios tikrai nebus sunku išsirinkti sau patinkantį ir tinkantį variantą. Mėgstančioms subtilumą ir eleganciją turėtų patikti vienspalviai (balti arba juodi) šalikai.

 

Norinčioms ir šaltomis dienomis atrodyti ryškiai ir nenuobodžiai, prekiniai ženklai DKNY, Dsquared2, Etro bei Gucci siūlo rinktis spalvotus, langeliais, dryžiais ar egzotinių gyvūnų motyvais papuoštus šalikus.

 

Daugelis mados kūrėjų nuspėjo apie ligotą žiemos sezoną, todėl savo kolekcijose pristatė ne tik dailius dekoratyvinius, bet ir storus vilnonius šalikus, kurie šią žiemą yra kaip niekada madingi. Itin modernią variaciją pristatė Burberry mados namų modeliai, kurie per kolekcijos pristatymą buvo pasipuošę „sujungtais“ šalikais, pasiūtais iš tamsaus kailio.

 

Įdomių šalikų variantų galima matyti ir Missoni bei Dsquared2 kolekcijose. Modernios miestietės stilių pasiūlę mados namai modelių kaklus keliais sluoksniais apjuosė iki žemės nutįsusiais blankiais arba ryškiais šalikais. Negana to, Missoni panašaus stiliaus šaliką uždėjo ir ant modelių galvų, o tuo tarpu Dsquared2 paragino nepamiršti ir dar vieno aksesuaro – Starbucks kavos puodelio.

 

Neliko pamirštos ir prabangos mylėtojos. Joms Miu Miu bei Michael Kors paruošė kailines apykakles. Dizainerių duetas D&G sumaišė prabangą su ekstravagancija ir pristatė itin originalų šaliką – pirštines.

 

Didžiuliai megzti, plonyčiai ilgi, papuošti segėmis ar kutais, įmantrių formų šalikai bei apykaklės užvaldė ne tik podiumus, bet ir parduotuvių lentynas. Tad šią žiemą rinktis tikrai yra iš ko!