Rekordinė Gedimino pilis iš 10 tūkst. balionų!

VTV.LT

 

 

 

 

Vilniaus parodų rūmuose „Litexpo“ praėjusį savaitgalį išdygusi balionų Gedimino pilis įtraukta į Lietuvos rekordų knygą. Agentūra „Factum“ patvirtino, kad statinys iš 10 tūkst. įvairių balionų – didžiausia iki šiol Lietuvoje pastatyta balionų skulptūra.

„Malonu, kad šis mūsų kūrybiškas darbas nustebino Kalėdoms skirtos mugės lankytojus. Taip pat džiugu ir tai, jog Gedimino pilis atsidūrė Lietuvos rekordų knygoje. Tai paskatins mus imtis didesnių iššūkių ir ateityje“, – tvirtino pilies statybų iniciatorė, bendrovės „Balionų šalis“ komercijos direktorė Rasuolė Šiuipienė.

 

„Factum“ duomenimis, rekordinės balionų skulptūros – Gedimino bokšto – aukštis siekė net 6 metrus, skersmuo – 5 metrus. Pilies ir ją juosiančios pievelės statyboms iš viso buvo panaudota net apie 10 tūkst. įvairių balionų.

 

Skulptūros vidų puošė specialiai sukurtos žvakidės, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir kryžiuočių ordino skydai, kovos kirviai.

Rekordinę pilį praėjusį savaitgalį „po plytą“ išsinešiojo „Litexpo“ rūmuose veikusios Kalėdoms skirtos mugės lankytojai. Bokštą jo statytojai išardė įspūdingai paleisdami balionus į orą.

 

„Ar mes iš tikrųjų galime šiuos balionus neštis namo?“, – klausė ceremoniją stebėję garbaus amžiaus mugės lankytojai. Vaikai elgėsi drąsiau – jie savo glėbyje nešėsi iš karto keliolika įvairių spalvų balionų.

 

„Smagiai pilį statėme, tad smagiai su ja ir atsisveikinome“, – sakė R. Šiuipienė.

Rekordinę skulptūrą iš balionų aštuonios dekoratorės su pagalbininkais kūrė dvi dienas. Pilies „plytos“ – balionai – buvo įtvirtinti metaliniame karkase.
Bendrovė „Balionų šalis“ kūrybiškų projektų yra sukūrusi ir anksčiau.

 

Marijampolėje vykusiai miesto šventei dekoratoriai specialiai pagamino ir į orą paleido ilgiausią šalyje – 117 metrų – helio balionų girliandą, o Motinos dienos proga kartu su vaikais buvo pagaminta net 13,5 metro skersmens gėlių-balionų puokštė.